Heerlijke zomerse pastasalade met feta

Nu de zomerse tempraturen weer aardig oplopen hebben we minder zin in een winterse stamppot, maar zijn we in voor frisse salades, barbecue en ijsjes. Laat deze heerlijke pastasalade nou perfect zijn als bijgerecht bij de barbecue of om mee te nemen in de picknickmand naar het strand!

Ingrediënten voor 4 personen:

-          300 g farfalle (vlinderpasta, strikjes)

-          20 g verse munt

-          120 g Kalamata-olijven zonder pit (pot)

-          150 g tzatzikisalade

-          300 g frisse komkommermix rauwkost

-          200 g Griekse feta

Bereiding:

  1.       Kook de farfalle volgens de aanwijzingen van het pak en spoel het koud onder stromend water. Laat het uitlekken en snij tussendoor de olijven doormidden en de muntblaadjes fijn.
  2.       Meng de tzatzikisalade door de pasta en schep de rauwkost, fijngesneden muntblaadjes en halve olijven erbij. Verkruimel de feta erboven en bestrooi het met de rest van de munt.

Deze frisse salade is in mum van tijd gemaakt en heerlijk op zomerse dagen. De salade kan een halve dag van te voren bereid worden en kan bewaard worden in de koelkast.