Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Hollandse boerenkool, nét even anders

Iedereen kent de heerlijke Hollandse boerenkool (met worst). De perfecte stamppot voor de koudere maanden. Nu het kouder wordt en sneller donker, wordt het ook tijd voor de winterse recepten. Dit recept is nét even iets anders. U kunt haast wel zeggen dat het de Italiaanse versie is!

Voor boerenkool met een twist heeft u nodig:

-          300 gr boerenkool (fijngesneden)

-          500 gr aardappels (kruimig, geschild)

-          1 rookworst

-          2 eetlepels mascarpone

-          1 eetlepel pesto

-          1 eetlepel pijnboompitten (geroosterd)

-          60 gr gedroogde tomaatjes

-          Peper en zout naar smaak

-          Basilicum voor de garnering

Zo maakt u het klaar:

  • Zet een grote pan water op het vuur. Voeg de aardappels en de boerenkool toe en kook deze gezamenlijk 20 minuten.
  • Giet de pan af en stamp de aardappelen en boerenkool samen met de pesto, mascarpone, peper en zout fijn.
  • Schep nu de gedroogde tomaatjes er door heen en verwarm ondertussen de rookworst.
  • Maak de boerenkoolstamppot af met worst, pijnboompitten en basilicum voor de garnering. En voilà! Er staat een heerlijke maaltijd op tafel!

Geen zin om te koken? Dan bent u uiteraard welkom om aan te schuiven in restaurant Le Pompadour. Klik hier om direct te reserveren.

 

 

 

Naar overzicht