Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Oliebollen zelf maken!

Naast champagne en vuurwerk horen oliebollen natuurlijk ook echt bij de jaarwisseling. In plaats van oliebollen te kopen, is het ook erg leuk om zelf oliebollen te maken. In dit artikel vertellen wij u graag hoe u zelf oliebollen kunt maken.

Wat veel mensen denken bij het maken van oliebollen is dat er een groot proces aan tevoren gaat. Dit valt echter reuze mee, u wacht tenslotte langer op het rijzen van de oliebollen dan dat u werkelijk bezig bent. Hieronder vindt u een overzicht van benodigdheden en de bereidingswijze voor het maken van 25 oliebollen.

Benodigdheden:

- 500 ml lauw melk

- één zakje droge gist (zeven gram)

- drie eetlepels suiker

- 500 gram bloem

- één ei

- een klein beetje (snufje) zout

- zonnebloemolie

- Een pan

- Een maatbeker

- Een ijsboltank

Bereiden:

Meng de melk met de suiker en gist. Laat dit vervolgens een minuut of tien staan, zo kunnen de smaken zich goed voegen.

In de tijd dat u wacht kunt u alvast de bloem en het zout zeven. Voeg zodra u klaar bent het ei toe.

Voeg na tien minuten de melk met de suiker en gist toe aan het mengsel van de bloem, zout en ei.

Mix dit goed door elkaar en laat dit minimaal een uur op een warme plek rijzen.

Nu gaan we bakken: verhit de olie in uw pan tot 180 graden.

Maak met een natte ijsboltang bollen beslag en laat deze voorzichtig in de olie vallen.

Keer ze na enkele minuten een aantal keer om.

De oliebollen zijn klaar zodra ze goudbruin zijn, dit duurt ongeveer zes minuten.

Veel bakplezier en alvast een hele fijne oudjaarsavond!

Naar overzicht