Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

5 wijnen voor bierliefhebbers

Drinkt iedereen om u heen wijn maar houdt u zelf meer van bier? Dat is geen probleem! Er zijn ook wijnen die heel erg op bepaalde biertjes lijken. Wij hebben een overzicht gemaakt per biersoort en daarbij benoemd welk wijnsoort daar goed bij past.

Pils

Houdt u van koud pils? Dan is riesling de beste keuze. Ze hebben beide een fijne, frisse zurigheid en een ongecompliceerde smaak. Het zijn goede dorstlessers en het past ook perfect bij een heerlijk stukje vis.

Witbier

Witbier en een chardonnay zouden familie van elkaar kunnen zijn. Chardonnay heeft precies de smaken die u zo lekker vindt in witbier. De fruitige smaak met een vleugje noot zorgt ervoor dat deze wijn uw nieuwe favoriet wordt.

IPA bier

De Sauvignon blanc lijkt het meeste op IPA bier. De smaak van grapefruit en andere citrustonen komen hier zeker terug. De frisse smaak is in beide dranken terug te vinden en is ook uitstekend tegen de dorst.

Fruit, kriek en lambiek bier

Als dit echt uw type bier is kies dan voor de Pinot Noir. De rode wijn is één van de populairste op de markt. Licht, fris en sappig van smaak met een fruitgeur van aardbeien en kersen, dat komt u allemaal bij deze wijn tegen.

Stoutbier

Stoutbier en Cabernet sauvignon lijken meer op elkaar dan u denkt. Beide dranken zijn zijdeachtig en vol in smaak. De Cabernet sauvignon heeft een droge textuur en een zoete smaak. Ze zijn inderdaad niet precies hetzelfde maar het is zeker te vergelijken met de geroosterde koffiesmaak van stoutbier.

Bent u een bierliefhebber, maar wilt u wel graag wijn proberen? Kom dan langs bij wijnbar It’s Wine in Volendam. Wij bieden u een grote keuze aan wijnen waardoor er vast wel iets tussen zit voor u! Geïnteresseerd? Dan kunt u reserveren via ons contactformulier of bellen naar: 0299 39 98 99.

Naar overzicht