Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Alles over rode wijn

Wat is er nou lekkerder dan heerlijk languit op de bank met een glas rode wijn in uw hand? Een glas rode wijn is geschikt voor verschillende momenten en er is keuze. Houdt u van een lichte Pinot Noir of liever een stevige Barolo? Wij vertellen u alles over rode wijn!

Soorten rode wijn

Er zijn wereldwijd honderden druivenrassen waar wijn van wordt gemaakt. Deze druiven hebben allemaal verschillende eigenschappen die de smaak van de wijn bepalen. Maar hoe herkent u deze druiven precies? Wij hebben er een aantal voor u op een rijtje gezet.

Merlot

Merlot-wijnen zijn opvallend zacht, romig en vol fruit. Dit maakt Merlot niet alleen een populaire wijn, maar ook nog eens een heerlijk optie voor bij de borrel.

Pinot Noir

Deze wijn heeft aroma’s van aardbeien, kersen en soms ook viooltjes en rozen. Hoe meer zon deze druif ziet, hoe zachter de tannines zijn.

Cabernet Sauvignon

Deze druif creëert de meest gebalanceerde en volle wijnen ter wereld. U herkent het aan als stevige wijn met krachtige aroma’s, zoals zwarte bessen.

Sangiovese

Deze druif is typisch Italiaans en maakt stevige, pittige wijnen. U kunt het herkennen aan de smaak en de geur van kersen, kruiden en specerijen.

Hoe krijgt rode wijn zijn kleur?

Rode wijn wordt gemaakt door blauwe druiven te kneuzen en de schillen samen met het sap te laten weken. De kleur komt uit de schil. Het sap van de blauwe druif is normaal transparant en krijgt pas de rode kleur als het geweekt wordt met de druivenschillen.

Hoelang is rode wijn houdbaar?

Als een fles eenmaal is geopend kan deze maximaal 2 tot 3 dagen bewaard worden. Zodra er zuurstof in de fles komt gaat de wijn snel achteruit. De wijn wordt steeds muffer. Als de wijn nog niet bedorven is, kan deze nog wel gebruikt worden om te koken.

Serveertempratuur

Wijn kunt u beter koud dan te warm serveren. U zult merken dat de wijn uit de koelkast veel frisser en fruitiger smaakt. Vraag daarom in een restaurant gerust om een wijnkoeler als deze te warm wordt geserveerd.

Meer weten over (rode) wijnen? Kom dan langs bij It’s Wine. Wij zijn open op vrijdagavond, zaterdagavond en zondag. Reserveren kunt u doen via 0299 – 39 98 88 0229.

Naar overzicht