Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Alles over wijnglazen

Er zijn wijnglazen in allerlei soorten en maten. Wanneer gebruikt men welk glas? Wist u dat iedere vorm wijnglas is ontworpen met een reden? De smaak van wijn hangt namelijk samen met de vorm van het glas!

Zo herkent u een wijnglas

Een wijnglas bestaat altijd uit een voet, steel en de kelk: het deel waar de wijn in zit. De voet zorgt dat het glas blijft staan, de steel voorkomt dat uw hand het glas vasthoudt en de kelk zorgt voor het behouden en verdelen van de aroma’s in de wijn.

Witte wijnglas

Drinkt u verschillende wijnsoorten uit eenzelfde glas? Na het lezen van dit artikel is dat verleden tijd! Er zit namelijk een functie aan iedere maat wijnglas. Een glas bedoelt voor witte wijn is kleiner en smaller dan bijvoorbeeld een rode wijnglas. Het smalle glas zorgt ervoor dat de wijn langer koel blijft.

Rode wijnglas

Rode wijn heeft zuurstof nodig voor een behoud van de goede smaak. Vandaar dat het rode wijnglas vaak iets groter en breder is dan een witte wijnglas. Om goed te kunnen walsen is het belangrijk dat de bol van de kelk breed genoeg is.

Champagneglas

Voor champagne heeft men de keuze uit verschillende wijnglazen. De flûte: het hoge smalle glas, of de coupe: met brede, lage kelk. Welk glas uw voorkeur heeft hangt vooral af van de manier van vasthouden. Voor de smaak maakt het namelijk niet veel uit.

De voordelen van het juiste wijnglas

  • De wijn komt het beste tot zijn recht in het juiste glas.
  • Het juiste glas geeft een betere uitstraling tijdens een diner.
  • De wijn blijft langer lekker in het juiste glas.

Wijn proeven

Wilt u graag verschillende wijnen proeven? Kom dan langs bij It’s Wine. Wij zijn open op vrijdagavond, zaterdagavond en zondag. Reserveren kunt kan via 0299 – 39 98 88 0229.

Naar overzicht