Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Bekendste druivensoorten

Zonder druiven, geen wijn! Geen een wijn kan gemaakt worden zonder de druif. Er zijn veel verschillende druivensoorten, waar stuk voor stuk prachtige wijnen van worden gemaakt. Wij zetten de bekendste druivensoorten voor u op een rij!

Populairste witte druivensoorten

De populairste witte druivensoorten zijn:

Chardonnay

Een Chardonnay is vaak vol, zacht en romig. De romigheid komt vooral als hij op eikenhout heeft gerijpt. De aroma’s variëren van appel en meloen tot ananas, peer, vanille en mango. Dit is een ideale wijn om te schenken bij gerechten met kip, schaal- of schelpdieren en salades.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is één van de meest populaire druivenrassen ter wereld en brengt heerlijke wijnen. De wijn is vaak te herkennen aan de geur van gras. Deze wijn heeft over het algemeen smaken van citrus, groene appel, kruisbes en specerijen.

Pinot Grigio

Deze druiven komen oorspronkelijk uit Frankrijk maar zijn door Italië nog bekender geworden. De wijnen van de Pinot Grigio zijn fris met smaken van amandelen, citrus, perzik en bessen.

Semillon

Wijnen van de Semillon zijn vaak droog. Een Semillon wijn smaakt meestal naar honing, gember, lychee en grapefruit.

Populairste rode druivensoorten

De populairste rode druivensoorten zijn:

Merlot

Een wijn van de Merlot druif is een zachte rode wijn met medium tannines en medium zuurgraad. De wijnen smaken naar framboos, kersen, pruimen, vanille, kruidnagel, mokka, minderalen, ceder, tabak.

Cabernet Sauvignon

Een Cabernet Sauvignon is een krachtige wijn met smaken van blauwe bessen, cassis, chocolade, tabak en kruidige aroma’s. De wijn heeft een medium tanninegehalte en zuurgraad.

Pinot Noir

Dit is een licht rode wijn. De wijn is fris en sappig van smaak. In warmere gebieden is de wijn meer jam-achtig. Kenmerkend is de smaak van rood fruit, zoals frambozen, aardbeien, kersen en bessen.

Syrah

Wijnen van de druifsoort Syrah zijn vaak stevig en kruidig. De smaken zijn vaak olijven, zwarte bessen of tabak. De rode wijn valt in de smaak bij zowel de beginnende als de gevorderde wijndrinker.

Wijn van It’s Wine

Lijkt het u leuk om wijnen te proeven? Dan nodigen wij u graag uit bij wijnbar It’s Wine. Neem voor meer informatie contact met ons op. Of bel naar 0299 – 39 98 88 om direct een plekje te reserveren.

Naar overzicht