Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Champagne met nieuw jaar, een eeuwige traditie

De ‘bruisende’ geschiedenis van champagne

De champagne heeft een ontzettend ‘bruisende’ geschiedenis achter de rug. Een geschiedenis die teruggaat naar de 17e eeuw. Echter blijft het een discussie over wanneer champagne precies is ontdekt. Wat we wel weten is dat de tweede gisting van wijn is uitgevonden door de Engelse wetenschapper Christopher Merrit in 1662. Hij ontdekte dat iedere wijn eigenlijk bruisend kan worden door er suiker aan toe te voegen. 

Toch wordt het fenomeen ‘champagne’ over het algemeen toegekend aan de Franse monnik Dom Pérignon. Hij ontdekte dat het vastmaken van de kurk met ijzerdraad die ervoor zorgde dat de druk in de flessen bleef.

Champagne tijdens Oud en Nieuw

Tijdens de jaarwisseling kunt u van alles opentrekken, maar champagne blijft toch altijd de ongekroonde koning van het feest. Champagne tijdens Oud en Nieuw is al ruim 200 jaar populair. Het vieren van de komst van een nieuw jaar is zelfs één van de oudste feesten van ons menselijk bestaan. 

Het komt er uiteindelijk op neer dat we champagne drinken omdat we ‘iets’ te vieren hebben of het nu een verjaardag is, een promotie, een winst of gewoon omdat het lekker is. Champagne wordt ieder jaar steeds populairder, inmiddels zijn er zelfs speciaalzaken die zich volledig focussen op de verkoop van champagne.

Misschien heeft u wel spontaan dorst gekregen van dit artikel en wilt u eens lekker champagne komen proeven? Reserveer hier een tafel bij It’s Wine of reserveer telefonisch via 0299 - 39 98 88. 

 

Naar overzicht