Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

De mooiste wijngebieden op de wereld

Iedereen die weleens een wijntje drinkt denkt niet meteen aan het gebied waar deze gemaakt is, maar deze gebieden kunnen juist heel mooi zijn. Wij hebben daarom een lijstje gemaakt met de mooiste gebieden waar heerlijke wijn wordt gemaakt.

  1. Marlborough Regio in Nieuw-Zeeland

Het is ver van Nederland vandaan, dat klopt. Maar het is zeker het bezoeken waard. Na 1 slok van de fruitige Sauvignon Blanc verdwijnt uw jetlag als sneeuw voor de zon. Met het mooie uitzicht op de grote en lange wijngarden en de bergen op de achtergrond is echt een plek om bij stil te staan.

  1. Napa Valley en Sanoma in de USA

Deze regio trekt zo’n ongeveer 4 miljoen bezoekers per jaar en daarom kon hij ook niet ontbreken op onze lijst. Met meer dan 450 wijnmakerijen en fantastische hotels die er in de buurt zijn is dit echt een top bestemming. Eenmaal op bestemming is er genoeg te beleven en zijn er verschillende wijntoeren die u kunt doen.

  1. Toscane in Italië

Toscane staat natuurlijk vooral bekend om de heerlijke Chianti. De druiven worden hier nog steeds met de voeten gestampt! Ook is er in Italië nog de Sorrentino wijngaard, dit ligt aan de voet van de Vesuvius, vlakbij Napels. Dit is geen Toscane, maar zeker een bezoekje waard!

  1. Bordeaux in Frankrijk

Natuurlijk staat Bordeaux bij ons in het lijstje. Naast een prachtige stad hebben ze ook geweldige wijnproeverijen. Bordeaux is wereldwijd beroemd door de bijzondere wijnen die er vandaan komen. In het gebied zijn goede wijnexcursies te volgen langs de proeverijen.

  1. Kaapstad in Zuid-Afrika

Dat hier heerlijke wijnen worden gemaakt is geen toeval. De vruchtbare grond en het ideale klimaat zorgen er samen voor dat hier echte top wijnen worden geproduceerd. Bezoek hier zeker Groot Constantia of Stellenbosch voor de mooie uitzichten en wijnvelden.

  1. Yarra Valley in Australië

Dit is een goede combinatie met de Marlborough Regio in Nieuw-Zeeland. De Yarra Valley ligt vlakbij Melbourne en u kunt hier terecht voor de proeverijen, prachtige uitzichten en de leuke kleine dorpjes. Geniet van deze locatie met een goede glas Pinot Noir en u wilt hier nooit meer weg.

  1. La Rioja in Spanje

Vlakbij de grens met Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën, vindt u een beroemde wijnstreek. De wijn die in La Rioja gemaakt wordt is van uitzonderlijke kwaliteit, dit maakt La Rioja dan ook de meest populaire wijngebied van Spanje.

  1. Minho in Portugal

Als u Portugal weleens heeft bezocht, heeft u daar ook vast een keer een goede glas Vinho Verde gehad. Deze wijn wordt gemaakt in het Noord Westen van Portugal, waar het 2x zoveel regent als in Nederland. De Vinho Verde is een frisse wijn met een laag alcoholpercentage. IJskoud is hij het lekkerst.

  1. Champagne in Frankrijk

Deze plek is natuurlijk beroemd door de heerlijke Champagne die hier gemaakt wordt. Deze omgeving biedt veel leuke mogelijkheden, zoals slapen in een boomhut, een ballonvaart en natuurlijk de mooie wijngaarden en natuur. Perfect voor uw vakantie of voor een weekendje weg!

10. Mendoza in Argentinië

70% van de wijn van Argentinië komt hier vandaan, met de wijngaarden op ongeveer 900 tot 1500 meter hoog is dit een bijzondere plek om te bezoeken. De plek is vooral bekend door de heerlijke Malbec en Temperanillo. Vanwege de hoogte is het er nooit te warm en heeft de wijn een sterk fruitig aroma. In Mendoza kunt veel tours boeken om te doen, zo kunt u bijvoorbeeld op de paard door de wijngaarden lopen!

Wilt u niet helemaal reizen naar deze bijzondere plekken maar wel de heerlijke wijnen proeven? Dit kunt u bij wijnbar It’s Wine doen. Al onze wijnen komen uit de oorspronkelijke landen, waardoor u bij ons een heerlijke wijnreis kunt maken. Bij It’s Wine kunt u diverse wijnen proeven en ontdekken welke u het lekkerst vindt. Reserveer via 0299-39 98 99.

 

Naar overzicht