Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

De wijntrends van 2018

Exact kunnen we het u natuurlijk niet zeggen aangezien we nog maar net in het nieuwe jaar zitten. Maar er zijn wel interessante ontwikkelingen voor 2018 op wijngebied en daarom doet It's Wine wat enkele voorspellingen voor dit wijnjaar.

Wijn zal duurder worden

Niet de beste voorspelling voor het komende jaar maar helaas wel realiteit: wijn wordt duurder.In verband met de slechte oogst van het afgelopen jaar (2017) wordt wijn door het gebrekkige aanbod steeds duurder. Heel concreet betekent dit dat wijn naar verwachting zo’n 0,50 cent per fles duurder zal worden. 

Iedereen is expert

U kent het vast wel van die mensen die ‘denken’ verstand van wijn te hebben. In 2018 zullen daarom massa beoordelingen van wijnen steeds populairder worden. Door het gebruik van een eenvoudige app op uw telefoon zult u zien dat wijn beoordeling apps als Vicino en Wine Searcher het komende jaar flink aan populariteit winnen. Bij It’s Wine krijgt u altijd achtergrond informatie over de wijnen en doet u kennis op over wijn.

Verdejo, Vermentino en Viognier

De Verdejo uit Spanje, de Vermentino uit Italië en de Viognier uit Frankrijk zullen in 2018 flink aan populariteit winnen. En terecht, deze witte druiven gaan de strijd aan met algemeen bekende Sauvignon Blanc en de Chardonnay. Houd ze in de gaten dus!

Koude rode wijn

In de zomer is het gebruikelijk dat u geniet van een frisse witte of frivole rosé wijnen. Heel vanzelfsprekend natuurlijk als het zonnetje schijnt. Je zou er bijna door vergeten dat rode wijn op een zomerdag ook erg lekker is. Het koelen van de rode wijn is echt een trend die we ook het komende jaar zien groeien. 

Afgeleide wijn

Misschien niet direct uw favoriet maar om de aanwezigheid van Spritzers en de Hugo’s kunnen we niet meer heen. De zoetige drankjes worden zeker onder de jeugd steeds populairder. Zou dit betekenen dat u dit ook moet gaan drinken, zeker niet. Drink vooral wat u zelf lekker vindt maar schroom niet om een keer iets nieuws te proberen. 

Bij It’s Wine kunt u diverse wijnen proeven en ontdekken wat u het lekkerst vindt. Reserveer via 0299-399899.

 

Naar overzicht