Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Een van onze toppers: Pouilly Fumé ‘La Moynerie’

Houdt u er van om speciale wijnen te drinken? Kom dan eens langs bij wijnbar It’s Wine en maak kennis met onze speciale collectie kelderschatten. Deze selectie bestaat uit topwijnen van uitzonderlijk hoog niveau die momenteel perfect op dronk zijn.

Onze topwijnen worden in onze eigen wijnkelder bewaard. U vind hier ook enkele wijnen van speciale jaargangen. Een van onze kelderschatten is de Pouilly Fumé ‘La Moynerie’. In dit bericht leest u alles wat u wilt weten over deze prachtige wijn.

Soort wijn

Deze prachtige wijn wordt omschreven als een krachtige Sauvignon Blanc met fruitige en mineralige aroma’s. De smaak is stevig, aanhoudend, droog, geurig en verfrissend. Deze wijn past goed bij visgerechten, bouillabaisse, geitenkaas of fijn gevogelte als parelhoen.

Herkomst

De Pouilly Fumé ‘La Moynerie’ is een Franse wijn uit de streek Loire. Deze mooie wijn is het werk van de familie Redde, die al jarenlang topwijnen maakt met terroir-expressie. Het familiebedrijf opende haar deuren in 1650 toen François Redde samen met zijn vrouw begon met hun eigen wijnbedrijf. Vandaag de dag zitten de kleinzonen van François in het familiebedrijf dat tegenwoordig 42 hectare aan wijngaarden bezit.

Productieproces

De druiven waarvan de Pouilly Fumé ‘La Moynerie’ gemaakt wordt staan op verschillende wijngaarden. De bodems van deze wijngaarden zijn verschillend met: kalk, mergel of vuursteen. De oogst wordt handmatig gedaan en direct na het oogsten worden de druiven geperst en koel vergist. Hierna volgt een rijping van een jaar.

Bent u benieuwd geworden naar deze wijn? U kunt hem bij ons komen proeven! Onze voorraad is beperkt, dus wacht niet te lang. Wij zijn open op vrijdagavond, zaterdagavond en zondag. Reserveren kan via 0299 – 39 98 88.

Naar overzicht