Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Een wijnproeverij thuis organiseren

Er is niks zo gezellig als met een groep goede vrienden een paar uur lang wijn proeven. Alleen hoe organiseert u een wijnproeverij bij u thuis? Wij leggen het graag uit in een aantal eenvoudige stappen.

Thema

Welke flessen heeft u in de kast liggen? Misschien kunt u daar al een mooi thema mee bedenken! Heeft u een paar Frans wijnen uit de Bordeaux regio? Dan is dat misschien een mooi thema voor uw wijnproeverij. Heeft u Italiaanse, Spaanse en Franse wijnen? Probeer eens een mediterraan thema.

U kunt ook met uw vrienden kijken welke wijnen jullie samen bezitten en op basis hiervan een thema uitkiezen. Thema’s kunnen dus slaan op de regio of land van herkomst, maar dat hoeft niet. U kunt ook juist een wijn uit Californië vergelijken met een wijn uit Italië .. Een soort van nieuw VS klassiek.

Volgorde

U heeft (samen met uw vrienden) een thema bedacht. Nu is het tijd om een drinkvolgorde te bepalen. Meestal wordt de volgorde bepaalt door de intensiteit van de smaak van de wijnen. Dus beginnen met bubbels of een lichte wijn en bouw het op naar een steeds sterkere smaak totdat u uitkomt bij een houtgerijpte volle wijn.

Glazen

Zorg dat u genoeg glazen heeft voordat u begint aan de proeverij. Wij raden aan om 2 glazen voor de witte wijnen te gebruiken, 2 glazen voor de rode en een glas voor het water. De smaak in uw mond moet natuurlijk met enige regelmaat geneutraliseerd worden.

Hapjes

Tijdens het wijnproeven is het wel net zo lekker om hapjes te nuttigen. Probeer lekkernijen en hapjes te vinden die passen bij het wijnthema waarvoor gekozen is.

Wijnbar It’s wine

Heeft u geen zin om op zoek te gaan naar de beste wijntjes en alles zelf te moeten regelen? Bij Wijnbar It’s Wine aan de haven van Volendam kunt u, samen met uw gezelschap, genieten van heerlijke wijnsoorten. Wilt u meer weten over Wijnbar It’s Wine in Volendam of heeft u andere vragen over wijn? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 0229 399 888.

Naar overzicht