Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Sauvignon of chardonnay?

Vaak krijgt u bij de keuze voor witte wijn de vraag of u een sauvignon of een chardonnay wilt. Wat is het verschil tussen deze wijnsoorten? En welke past bij uw smaak?

Verschil in druiven

Beide wijnsoorten zijn wit en vaak aan de droge kant. Dat zijn de overeenkomsten tussen de wijnen. Het verschil in druifsoort is als volgt:

Chardonnay

Houdt u van vollere witte wijn? Dan is de chardonnay perfect voor u. De chardonnay is zacht, veelzijdig en zwoel. Daarnaast is de wijn wat frisser en laat een zacht gevoel achter in de mond. Chardonnay smaakt naar appels in combinatie met citrus. Maar de wijn is erg veelzijdig en verschilt dus ook weer per soort. De ene is fruitiger, terwijl de andere juist wat houtiger smaakt. Een divers wijntje dus!

Sauvignon

De sauvignon is fris, kruidig en knisperig. De wijn wordt gemaakt van een frisse druif met de deur van gras en kruisbessen. Er zitten weinig suikers in de sauvignon waardoor deze een zuurdere smaak heeft en daardoor verfrissend is. De droge witte wijn is voornamelijk te herkennen aan de superfrisse smaak. Ook de sauvignon komt in verschillende smaken, de een is intenser dan de ander, maar over het algemeen herkent u de wijn altijd aan de aromatische geur van kruisbessen en gras.

Verschil in smaak

Beide wijnen hebben varianten die dicht bij elkaar komen. Toch zal een sauvignon nooit zacht samen en een chardonnay niet kruidig. Wilt u als chardonnayliefhebber toch een sauvignon proberen? Kies dan voor een wijn uit warmere landen als Australië en Zuid-Afrika. Deze smaken vaak net wat tropischer.

Welke wijn bij welk gerecht?

Combineer de wijnen met de gerechten waar ze bij passen. Bij chardonnay passen romige gerechten zoals zalm met asperges, romige kip en lasagne. Sauvignon is mooi te combineren met groentes en salades.

Wilt u meer weten over verschillende wijnsoorten? Bij wijnbar It’s Wine nemen we u mee op een wijnreis. Klik hier voor meer informatie of bel naar 0299 39 98 99 om direct een tafel te reserveren.

Naar overzicht