Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Uw wijn koud krijgen met 3 tips

Vaak is wijn het lekkerst als het koud is. Maar wat als u wijn heeft gekocht en het direct wilt gebruiken? Het is mogelijk om wijn snel koud te krijgen. Wij geven u 3 tips hoe u dat doet!

Keukenrol of wc-papier

De wijn verkoelen in de vriezer is niks nieuws maar ook dit kan veel sneller. Pak een aantal vellen wc-papier of keukenrol en maak deze nat. Als ze nat zijn bedekt u de fles volledig. Water geleid kou beter en gelijkmatiger. Het koelproces zal nu veel sneller gaan. Nu de wijn een ‘jasje’ van nat papier heeft zal het maar 15 minuten duren voordat uw wijn heerlijk gekoeld is.

Zout

Vul de wijnkoeler voor de helft met ijsblokjes en de andere helft met koud water. Doe hier 2 grote eetlepels keukenzout bij en roer het door elkaar. Het keukenzout zorgt er namelijk voor dat het vriespunt nog lager wordt, leg uw fles wijn in de wijnkoeler en wacht 5 tot 10 minuten. Nu is uw wijn weer lekker koud.

Druiven

Ook druiven kunnen als een goede verkoeler werken. U legt heel simpel een aantal schoongemaakte witte druiven in de vriezer. Wanneer ze bevroren zijn voegt u ze toe aan de lauw/warme wijn. Dit kan inderdaad ook met ijsklontjes alleen dan wordt de wijn waterig. Kiest u voor druiven dan wacht er, als de wijn op is, een gezonde traktatie op u!

Heeft u zin in verschillende gekoelde wijnen? Bij wijnbar It’s Wine nemen we u mee op een wijnreis. U kunt bellen naar 0229 39 98 99 om direct een tafel te reserveren of maak gebruik van ons contactformulier.

Naar overzicht