Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Vijf wijntrends

Welke trends zien we veel voorbij komen op gebied van wijn en wat staat ons nog te wachten? Wijnbar It’s Wine is op de hoogte van de nieuwste wijntrends en brengt u ook up-to-date!

Bijzondere landen

Zuid-Afrika, Spanje en Frankrijk: de typische wijnlanden. Maar we zien steeds meer wijnen uit andere landen en streken komen waarvan je het niet verwacht. Wat dacht u van Israëlische wijnen, Moldavië of Tsjechië? Wijnen uit Oost-Europa zijn flink in opkomst en zullen steeds meer geserveerd worden.

Rosé

Vaak bestellen mensen witte of rode wijn in een restaurant. Maar rosé komt steeds meer op. Met name moderne restaurants schenken steeds vaker rosé. Wat daarbij ook opvallend is, is dat we steeds vaker een mousserende rosé voorbij zien komen. Een extra feestelijk drankje!

Vegan wijn

Veel mensen denken dat wijn al vegan is. Het wordt immers gemaakt van druiven. Maar niets is minder waar. Er worden namelijk dierlijke ingrediënten gebruikt om een wijn helder te krijgen. Nu er steeds vaker vegan wordt gegeten, zien we deze trend ook meer en meer bij wijn terugkomen. Er zijn genoeg alternatieven om wijn helder te krijgen zonder dierlijke ingrediënten te gebruiken en dus is de vegan wijn in opkomst!  

Lichtere wijnen en minder alcohol

Een fris en fruitig wijntje, daar zijn veel mensen gek op. Gelukkig voor hen is ook dit een trend: een lichtere witte wijn. Lichte witte wijnen zijn bijvoorbeeld verdejo, pinot grigio en vermentino. Daarnaast worden er steeds meer wijnen met een lager alcoholpercentage of zelfs alcoholvrij geproduceerd. Binnen iedere soort wijn is er wel een variant beschikbaar met een lager percentage.

Magnumflessen

Nee dit gaat niet over het ijsje, maar om magnum flessen. Dat zijn gigantische wijnflessen. Het aanbod aan magnums neemt steeds meer toe. Deze trend komt uit Frankrijk en is zo populair omdat we meer en meer spektakel aan tafel verwachten. En een mega fles wijn is natuurlijk wel indrukwekkend.

Wilt u meer leren over wijn of de lekkerste wijnen proeven? Kom dan langs bij onze wijnbar It’s Wine. Bel naar 0299 – 39 98 99 om te reserveren.

Naar overzicht