Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Waarom wijn drinken goed is voor de gezondheid

We zoeken natuurlijk allemaal wel eens een excuus om een wijntje te kunnen drinken. Maar excuses zijn niet langer nodig! Want als we wetenschappers moeten geloven, is wijn goed voor uw gezondheid. Hoe dat zit? Dat leggen wij u uit!

Goed voor het afweersysteem

Uit een Britse studie blijkt dat mensen die regelmatig wijn drinken een beter afweersysteem hebben dan mensen de wijn overslaan. Iemand die 1 glas per dag dronk had 11% minder kans op een infectie door de Helicobacter pylori bacterie. Deze bacterie kan ernstige klachten veroorzaken zoals maagslijmvliesontsteking en maagkanker.

Minder kans op diabetes type 2

Vrouwen die nog niet in de menopauze zijn én 1 a 2 glazen wijn per dag drinken, hebben 40% minder kans op het ontwikkelen van diabetes type 2 dan vrouwen die geen wijn drinken. Wijn zou de kans op insulineresistentie bij diabetespatiënten verkleinen.

Goed voor de botten

Mensen die regelmatig wijn drinken zouden sterkere botten hebben dan mensen die geen wijn drinken. Alcohol zou het oestrogeengehalte verhogen, hierdoor blijven de botten langer goed.

Goed voor het gewicht

Mensen die dagelijks een glas wijn drinken zouden een lager lichaamsgewicht hebben dan mensen die niet of weinig drinken. Alcohol stimuleert het lichaam om extra calorieën te verbranden.

Goed voor het hart

Er wordt gedacht dat rode wijn goed is voor het hart vanwege de antioxidanten. 1 glas witte wijn of 1 glas bier verlaagt het risico op hart- en vaatziekten ook.

Pas altijd op

Als u geen alcohol drinkt is het niet verstandig om vanwege de gezondheidseffecten wel alcohol te gaan drinken. Een gezonde leefstijl kan namelijk ook heel goed zonder alcohol en bovendien zijn er ook risico’s aan matig alcoholgebruik. Maar, een glaasje wijn op zijn tijd moet kunnen.

Bij wijnbar It’s Wine kunt u heerlijke wijnen drinken. Wij zijn open op vrijdagavond, zaterdagavond en zondag. U kun reserveren via 0299 – 39 98 88. Tot snel!

Naar overzicht