Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Waarom wijn een geliefd drankje is

Wijn is nog altijd een populaire dranksoort. Het staat op de tweede plek in de top 5 van meest gedronken alcoholische dranken. Hoe het komt dat veel mensen graag wijn drinken leest u in deze blog.

Wijn is heel divers

Alle wijn is anders. Dit heeft te maken met onder andere de druivensoort. Er zijn ruim duizend verschillende druiven die gebruikt worden voor wijn. Ook de herkomst van de wijn, het klimaat, de ligging en de rijpingsprocedure hebben invloed op de smaak van wijn.

Omdat wijn zo divers is raakt u nooit uitgeproefd. Er zijn elk jaar weer nieuwe soorten wijn om te proberen. Heeft u een favoriete wijn maar wilt u eens wat anders proberen? Ga dan bijvoorbeeld voor een wijn gemaakt van een andere druifsoort of kies voor een ander wijngebied.

Wijn is voor iedere gelegenheid

Er is niet één gelegenheid die het toelaat om een wijntje open te trekken. Wijn kan eigenlijk altijd! Op een feestje, bij een etentje, op een terrasje of een borrel. Maar ook thuis op de bank na een lange dag of bij een versbereide maaltijd. En zelfs gewoon zomaar, omdat je daar zin in hebt!

Wijn is een ervaring

Voor wie geïnteresseerd is in de herkomst van een fles wijn is het drinken hiervan meer dan alleen lekker. Het zijn de verhalen over het rijpingsproces, het land van herkomst en de wijnboer die de wijn interessant en nog lekkerder maken. Voor veel wijnliefhebbers zijn de achtergrond en de passie van een wijnmaker van groot belang. Het is leuk om een goede fles wijn open te maken als u bezoek heeft, maar het is nóg leuker om deze te drinken wanneer u het verhaal achter deze wijn kent en kan delen.

Wijn maakt een diner specialer

Bij een zorgvuldig voorbereid diner hoort een mooie wijn. In restaurants wordt een bepaalde wijnsoort vaak aangeraden bij een menu. Een witte wijn gaat vaak goed samen met vis, en bij een vleesgerecht kunt u beter voor een rode wijn gaan.

Wijn is feestelijk

Iedere wijnsoort, maar vooral bubbels, geven een feestelijk gevoel. Als er iets te vieren valt dan kiezen veel mensen ervoor om een goede fles wijn open te trekken. We kennen allemaal de champagne met oud en nieuw, maar vele andere gelegenheden ontlenen zich ook prima voor bubbels! Bijvoorbeeld het behalen van een diploma, verhuizen naar een nieuwe woning, een promotie of het binnenhalen van een goede businessdeal.

Meer weten over wijnen en champagne? Kom dan langs bij wijnbar It’s wine in Volendam. Wij zijn open op vrijdagavond, zaterdagavond en zondag. Reserveren kunt u doen via 0299 – 39 98 88.

Naar overzicht