Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Wat doen met overgebleven wijn?

U herkent het vast: er staan wat wijntjes open in de koelkast en de restjes worden niet meer opgedronken. Best zonde! Wij geven u een aantal tips wat u kunt doen met overgebleven wijn.

Koken met wijn

Er bestaan genoeg gerechten waarbij er wordt gevraagd om een scheutje wijn. Denk hierbij aan risotto, stoofvlees of coq au vin! Heerlijk met een lekker scheutje wijn. Daarnaast is het ook mogelijk om een lekkere wijnsaus te maken. Dit past bij veel gerechten en geeft net dat beetje extra’s aan een recept.

Wijnblokjes

In plaats van ijs in te vriezen, kunt u ook wijn invriezen. Heerlijk als ijsje tijdens warme dagen, maar ook ideaal als u een beetje wijn nodig heeft in bovenstaande gerechten. Zo kunt u twee tips prima combineren.

Sangria

Is de wijn niet helemaal naar uw smaak? Dan is het zonde om deze weg te gooien. Gooi er lekker zomers fruit en ijsblokjes bij en u heeft een heerlijke sangria. Hierdoor smaakt de wijn vast beter!

Pocheren

Nog een kooktip: laat appels of stoofperen in een pan met rode wijn en wat suiker pocheren. Heerlijk om warm te serveren met een bolletje ijs. Hierdoor kunt u een lekker dessert aan uw gasten voorschotelen.

Witte wijn helpt tegen rode wijnvlekken

Vlek op het tafelkleed of uw kleding door rode wijn? Nu komt dat restje witte wijn goed van pas. Laat de witte wijn 10 minuten intrekken in de vlek en reinig daarna met water. Doe het kleed of de kleding vervolgens in de was en het is weer zo goed als nieuw!

Naar overzicht