Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Weetjes over wijntjes

U bent wijnliefhebber het is daarom geen toeval dat wij u hier treffen. Maar hoe zit het eigenlijk met uw kennis over wijn? In dit artikel komen weetjes aanbod die u wellicht nog niet kent.

1. Wist u dat?: Er een angst voor wijn bestaat?

“Angst voor wijn bestaat dat echt?” Jazeker, oenophobia is de naam. Dit is een ziekte waarbij de angst voor wijn van mensen vaak gekoppeld is aan een sociale angststoornis.

2. Wist u dat?: Wijn niet verbetert door het langer te bewaren?

Wat tegenwoordig veel gedacht wordt is dat wijn steeds beter wordt naarmate het langer ‘ligt’. Trap hier niet in, misschien is dit bij sommige wijnen het geval echter zijn de meeste wijnen eigenlijk direct al te drinken nadat ze geproduceerd zijn. 

3. Wist u dat?: De duurste wijn ter wereld de in 1992 gebrouwen ‘Screaming Eagle’ is?

Voor het drinken van deze wijn moet je eerst jaren lang lid zijn van een streng behouden elite club. Deze wijn is in 1992 geproduceerd in Napa, Oakville California. De prijs van 500 000 euro is daarom ook gebaseerd op de hoge vraag en het kleine aanbod. 

4. Wist u dat?: We per persoon ieder jaar zo’n 19 liter wijn wegdrinken?

Dit staat gelijk aan 190 glazen wijn. Geen zorgen, het merendeel van dit getal wordt door de overige 25% van de Nederlanders gedronken die meer dan 2 glazen per dag drinken. 

5. Wist u dat?: Wijn goed is voor uw gezondheid?

Volgens onderzoek zou een glas wijn uw weerstand verhogen, bijdragen aan een betere stofwisseling, goed voor uw hersenen zijn, zorgen voor minder kans op kanker en het seksuele verlangen verhogen. Wijn is dus goed, maar zoals altijd: wel met mate. 

6. Wist u dat?: Witte wijn van zowel rode als witte druiven wordt gemaakt?

Als u dacht dat witte wijn alleen van witte druiven wordt gemaakt, dan heeft u het mis! Witte wijn wordt namelijk zowel van witte als van rode druiven gemaakt. 

7. Wist u dat?: Het beste moment om wijn te proeven in de ochtend is?

‘s Ochtends vroeg zou dus het juiste moment om eens lekker een flesje open te trekken. Kunt u het zich voorstellen? Een lekker een kommetje havermout met een glaasje wijn? Uit onderzoek is gebleken dat in de ochtend onze smaakpapillen het beste smaken waarnemen. 

8. Wist u dat?: Vrouwen betere wijnproevers zijn dan mannen?

Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen een beter reukvermogen hebben dan mannen. Hierdoor kunnen vrouwen dus beter proeven. Dus mannen, voor de volgende keer, laat eerst de dame proeven.

9. Wist u dat?: Het direct tandenpoetsen na het drinken van wijn schadelijk is voor uw tanden?

Dat wijn drinken slecht is voor uw tanden dat wist u natuurlijk al, maar wat u nooit moet doen na het drinken van wijn is uw tanden poetsen. Hierdoor kan het tandglazuur ernstig worden beschadigd. 

10: Wist u dat?: Hoofdpijnwijn een grote fabel is?

U zult het na een avondje borrelen vast wel eens gehoord hebben, ‘hoofdpijnwijn’. Er zijn verschillende redenen waarom u hoofdpijn heeft maar wijn is er daar niet een van. Vaak is dit gewoon alcohol. 

Heeft u na het lezen van dit artikel trek gekregen in wijn? Bij It’s Wine kunt u heerlijke wijnen proeven. Reserveer direct via: 0299 39 98 88.

 

Naar overzicht