Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Wijn en vis

De combinatie van wijn en vis is zeer geliefd, zeker ook bij ons in Volendam. Maar welke wijn past bij welke vis? En is het waar dat rode wijn bij vlees hoort en witte wijn bij vis? Wij geven u antwoorden.

Juiste keuze

Probeer bij de combinatie van vis en wijn een juiste balans te vinden. Bij gerechten waar veel smaak aan zit van kruiden en marinades komt een witte wijn vaak niet tot zijn recht. Bij een vette vis met veel smaak wordt dan ook meestal een complexe rode wijn gedronken. Lichtgekruide gerechten passen weer heel goed bij lichtrode of witte wijnen.

Variatie per vissoort

Het soort vis waar voor gekozen wordt heeft invloed op de wijn die erbij gedronken wordt. We maken onderscheid tussen vette vis en witvis. Onder vette vis verstaan we vissoorten als tonijn en zalm. Onder witvis vallen vissoorten als koolvis, pangasius en kabbeljouw. Een witvis is lekker in combinatie met witte wijnen Chenin Blanc, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio of andere bruisende wijnen. Bij vette vis is de combinatie met lichte rode wijnen juist het best. Probeer bij uw vette vis eens een Pinot Noir, Sangiovese of Gamay.

Bereidingswijze vis

Ook de bereidingswijze van een vis heeft invloed op de wijnkeuze. Een gefrituurde vis is lekker in combinatie met Champagne en andere bubbels zoals Prosecco of Cava. Als u niet van bruisende wijnen houdt, probeer een lichte witte wijn. Een gegrilde vis past juist weer goed bij volle witte wijnen zoals Condrieu of Tavel. Maar ook een rosétje kan aangename verassingen geven wanneer het bij een gegrilde vis wordt gedronken.

Een lichtgebakken witvis smaakt misschien wel het beste in combinatie met een droge witte wijn. Bij vis gebakken in vette sauzen past een droge witte wijn met een volle smaak. Bent u van plan om te barbecueën met vis? Kies dan een witte wijn zoals Pinot Blanc.

Meer weten?

Heeft u zin om een goed wijntje te drinken terwijl de lekkerste visjes voorbij komen? Het kan bij onze wijnbar It’s Wine. Wilt u meer weten of reserveren? Bel dan naar 0299 399 888.

Naar overzicht