Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Wijnfeitjes

Wist u dat..

.. Er bijna 50 miljoen bubbels in een fles campagne zitten?

..In december 1985 werd bij Christies de duurste wijn ooit geveild. De fles ging uiteindelijk voor zo’n 120 duizend euro over de toonbank. De gelukkig nieuwe eigenaar van de Chateau Lafitte uit 1787 met de initialen van Thomas Jefferson erin gegraveerd, bleef niet lang gelukkig. Elf maanden na aanschaf droogde de kurk uit en viel deze in de fles. Hierdoor is de wijn ondrinkbaar geworden en kon hij door het toilet gespoeld worden.

..Het Duitse Speyer-museum een fles wijn heeft staan die meer dan 1600 jaar oud is?

..De oudste wijn ooit gedateerd 6000 jaar oud is? Tijdens een archeologische opgraving in het zuiden van Armenië werden de resten van de drank gevonden. Door gebruik te maken van biochemische dating werd het mogelijk voor de onderzoekers om een leeftijd te bepalen. 

..In de tombe van Toetanchamon van Egypte zijn ook diverse kisten wijn gevonden. De flessen waren per stuk gelabeld met naam van de brouwer en de kwaliteit van de wijn. De informatie was zó precies omschreven dat het voldeed aan het huidige Europese regelement. 

...Dat er mensen zijn die intense haatgevoelens hebben jegens wijn? Deze angst bestaat echt en heet Oenophobia. De oorzaak van de angst is niet bekend. Volgens veel experts heeft het te maken met een vorm van sociale angststoornis. 

..Dat er wijn is dankzij monniken? In de middeleeuwen werd in Christelijke kloosters de kunst van het wijn maken bewaard door monniken. Dankzij hun inzet zijn in deze donkere tijden de kunst van het wijn maken goed bewaard gebleven. 

..Dat rode druiven ouder zijn dan witte druiven? De geel en groen gekleurde druiven waarvan witte wijn wordt gemaakt zijn ontstaan door een DNA mutatie van rode druiven.

Meer weten?

U kunt It’s Wine in Volendam ook genieten van vele goede wijnen. U kunt ons bereiken via het contactformulier of bellen naar 0229 39 98 88.

Naar overzicht