Niet alleen in Volendam maar ook in het aangrenzende stadje Edam is zowel in de zomer als in de winter veel te doen! Zie hieronder een aantal bezienswaardigheden en activiteiten die een bezoekje aan Edam extra de moeite waard maken.

Het Fort bij Edam

Het Fort bij Edam ligt ten noorden van het Unesco Monument ‘De Stelling van Amsterdam’. Dit fort vormt samen met nog 41 forten een 135 kilometer lange linie rondom de hoofdstad. De linie is gebouwd tussen 1880 en 1913. De grote kracht van de Stelling van Amsterdam was het water, aangezien het voorterrein binnen twee dagen volledig onder water kon worden gezet. Door het Fort van Edam worden diverse rondleidingen gegeven van 1 tot 1,5 uur, waarbij wordt ingegaan op de cultuurhistorie en de natuurwaarden van het Fort. 

De Muziekkamer

In de tijd dat er nog geen TV of internet was bedacht men verschillende activiteiten om zich te vermaken. Er werden bijvoorbeeld, met materiaal dat voor handen was, instrumenten gemaakt die vervolgens voor veel vermaak zorgden.Bij dit museum krijgt u een muzikale rondreis door 12 landen, waarbij uitleg wordt gegeven over verschillende oude snaarinstrumenten zoals bijvoorbeeld de Strijkpsalter, Hakkebord, Draailier en een Zingende Zaag. Dit museum is op afspraak te bezoeken en de rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.  


Kijk voor meer informatie op de website: http://www.demuziekkameredam.nl/

Het Edams museum

Het Edams museum vertelt het verhaal over de rijke historie van Edam: scheepsbouw, keramische industrie, architectuur, notabele families en het gewone dagelijkse leven. Dit oudste museum van Noord-Holland is zowel van de binnen- als van de buitenkant een bezienswaardigheid. De collectie bestaat onder andere uit schilderijen, prenten en een verzameling van objecten van de familie Boot.  

Kijk voor de actuele openingstijden en tarieven op de website: http://www.edamsmuseum.nl/

Naar overzicht