Volendam leer je pas echt goed kennen met een rondleiding door het dorp aan het Markermeer. Er bestaan diverse rondleidingen waarmee je kennis maakt met Volendam. Wij zetten voor jou de leukste rondleidingen op een rijtje.

Rondleiding met gids

Wie kan Volendam beter laten zien dan een echte Volendamse gids? De gids is gekleed in origineel Volendams kostuum en neemt u mee door het prachtige Volendam. De rondleiding met gids start met een kopje thee of koffie op de dijk. Vervolgens brengt de gids u langs alle belangrijke, bijzondere en mooie plekken van Volendam. De rondleiding wordt afgesloten met een groepsfoto in klederdracht.

Experience Volendam

Beleef Volendam op een unieke en moderne manier. Kies voor een rondleiding door Experience Volendam en bekijk de geschiedenis van Volendam op een andere manier. Een rondleiding door dit museum is geschikt voor alle leeftijden. Geniet van onder andere holografische voorstellingen en trotseer zelf de woeste golven van de Zuiderzee. De geschiedenis van Volendam beleef je op een virtuele manier bij Experience Volendam.

Palingsound rondleiding Volendam

Gek op de palingsound? Dan is de palingsound rondleiding door Volendam geschikt voor u! De gids leidt u rond door Volendam en neemt u mee op een muzikale tocht. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met de oorsprong van de muziek, de muzikale families, de bands, zangers en zangeressen en de unieke palingsound. Daarnaast wordt u meegenomen naar het Palingsoundmuseum. Voor de muzikale liefhebbers is de palingsound rondleiding door Volendam echt een aanrader!

Rondleiding FC Volendam

Voetbal speelt een grote rol in Volendam. De echte voetballiefhebber kan dan ook zijn hart ophalen tijdens de rondleiding door FC Volendam. Tijdens een rondleiding door het stadion kunt u het echte FC Volendam beleven en worden er deuren geopend die normaal gesloten blijven. U kunt zelf het gras voelen, de kleedkamers en persruimte bekijken en daarnaast leert u veel over de club en het stadion zelf.

Rondleiding Volendam-Edam op de step

Ook voor de sportievelingen is er een geschikte rondleiding. Bekijk Volendam en Edam op de step! Samen met een instructeur steppen jullie een leuke tocht langs diverse bezienswaardigheden en monumenten. Onderweg worden er diverse stops gehouden om te kijken en uit te rusten. Op deze manier heeft u Volendam nog nooit beleefd!

Naar overzicht