Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Eten met de seizoenen

Officieel moeten we nog een paar weekjes echt voor de lente echt begint, maar door het verdwenen ijs en de eerste zonnestraaltjes van de afgelopen dagen krijgt iedereen wel weer een beetje lentekriebels. Wij vertellen u graag meer over de producten van dit seizoen waar u heerlijke gerechten mee kunt maken.

Groenten en fruit

Een nieuw seizoen betekent ook dat er weer meer nieuwe groenten en fruit op het menu staan. Ieder jaar komen we er weer achter dat het eten van groeten en fruit steeds populairder wordt onder mensen. Daarnaast wordt het biologisch eten ook steeds belangrijker. Vlees daarbij is niet echt seizoengebonden, vlees is door het hele jaar heen te verkrijgen. 

Seizoensproducten

Seizoensproducten zijn niet alleen beter voor het milieu. Ze zijn verser, smaken beter, bevatten meer mineralen en zijn ook nog eens goedkoper omdat ze niet in de kas gekweekt of geïmporteerd hoeven worden. 

De seizoensproducten van maart

Hieronder heeft Old Dutch een overzicht gemakt van de seizoensgroenten waar Old Dutch van gebruik maakt bij het bereiden van het menu. 

Aardappel

Aardpeer

Andijvie

Bleekselderij

Boerenkool

Chinese kool

Courgette

Ijsbergsla

Knolselderij

Komkommer

Koolraap

Koolrabi

Prei

Radijs

Rode biet

Spruiten

Veldsla

 

Seizoensproducten bij Le Pompadour

Eén van de belangrijkste waarden van restaurant Le Pompadour is kwaliteit. In ons restaurant kunt u om die reden genieten van bovenstaande verse seizoenproducten die verwerkt zijn in heerlijke gerechten.  

U bent van harte welkom om onze seizoenproducten te komen proberen in restaurant Le Pompadour in Volendam. Reserveer hier.

 

Naar overzicht