Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Gezonde recepten

2018 is van start gegaan. Alle kerstkransjes en oliebollen zijn op en het is tijd voor een frisse start. Voor veel mensen betekent de start van het nieuwe jaar een start om gezonder te gaan eten. Daarom vindt u in dit artikel  drie superlekkere en gezonde hapjes.

Mango-Paprika Salsa

Deze salsa kan gewoon puur gegeten worden of op een cracker gesmeerd worden. De bereiding duurt niet lang en is gelijk voor vier porties. Neem één rijpe geschilde mango en snijdt deze in kleine blokjes. Doe de mango in een kom samen met twee tomaten in blokjes, een versnipperd rood uitje en een halve rode paprika in blokjes. Doe daar daarbij ook nog het sap van twee limoenen, een theelepel cayennepeper en wat koriander naar smaak. Bestrooi deze vervolgens met zout en peper. Dek de kom af en laat deze ongeveer een uur in de koelkast staan. 

Pittige notenmix

Meng 40 gram amandelen, 40 gram paranoten en 40 gram pecannoten met elkaar. Smelt een eetlepel roomboter in een kleine diepe pan. Voeg hieraan een halve theelepel chilipoeder, een halve theelepel cayennepoeder, een halve theelepel kaneel en een puntje zout toe. Hussel hierna de notenmix erdoorheen totdat ze bedekt zijn met de kruiden. Leg de noten vervolgens op een bakplaat en rooster ze de oven op 180 graden voor twaalf minuten. Laat het afkoelen en klaar is Kees!

Avocado toost

Neem een geroosterd broodje, bewaar de andere helft voor later. Rooster de halve boterham in een broodrooster of in de oven. Vul één eetlepel met avocado en smeer de avocado uit op de boterham. Leg hierop plakjes van een half hardgekookt ei, twee plakken tomaat en besprenkel met wat chia zaadjes. Eetsmakelijk!

Mocht u geen zin hebben om zelf wat klaar te maken, dan bent u uiteraard van harte welkom bij restaurant Le Pompadour. Wij hebben diverse gezonde en lekkere gerechten op het menu staan. Reserveer hier.

Naar overzicht