Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

High Wine

We kennen allemaal de typisch Engelse high tea waarbij er heerlijke zoete en hartige hapjes op tafel staan in combinatie met verschillende smaakjes thee. Bij Old Dutch hebben wij de wijn variant, genaamd de High Wine.

Hoe is de high tea ontstaan?

De high tea is ontstaan in de 19e eeuw op het Engelse platteland. Rond etenstijd werd er voor de hardwerkende boeren een stevige maaltijd op tafel gezet en deze bestond uit verschillende gerechten.

Rond 1840 was de periode die tussen de lunch en het diner zat veel langer dan nu. Hertogin Anna van Bedford vond deze periode veel te lang duren en ze liet om vier uur sandwiches en scones opdienen. Dit beviel zo goed dat al haar vriendinnen het voorbeeld volgden en al snel werd deze gewoonte gevolgd door heel Engeland.

Ook in Nederland is de high tea (en nu ook de High Wine) een populair gebruik.

High Wine

De high wine is de hartige variant van de high tea. Onder het genot van verschillende luxe amuses worden verschillende wijnen opgediend. De perfecte combinatie van een high tea en een wijnproeverij dus!

High Wine bij Old Dutch

Old Dutch heeft een eigen wijnbar genaamd: It’s Wine. Hier wordt u ontvangen met een glas mousserende wijn. Daarna volgen drie heerlijke wereldwijnen, geserveerd by the glass. Deze wijnen worden opgediend in combinatie met bijpassende smaakvolle delicatesse.

Bent u net zo enthousiast geworden als wij? Boek dan nu een high wine in onze wijnbar It’s Wine. Neem voor meer informatie contact op met het nummer 0299 39 98 88.

Naar overzicht