Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Koningsdag vieren in Volendam

Koningsdag

In 2014 vierde we voor het eerst Koningsdag in Nederland. Vlak nadat koning Willem-Alexander op 30 april 2013 (toen nog Koninginnedag) werd ingehuldigd werd koningsdag voor het eerst in meer dan 100 jaar officieel geboren. Sinds die dag zijn er overal in ons land vrijmarkten en festivals te vinden. 
 

Vrijmarkten Volendam

Op zoek naar wat fijne koopjes? Breng dan een bezoek aan één van de vele vrijmarkten verspreid door heel Volendam. De jaarlijkse rommelmarkt in de Sporthal Opperdam is er bij uitstek een die u niet mag missen. Hier scoort u de mooiste tweedehands spullen voor een eerlijke prijs. De kinderen kunnen hier tijdens ook zelfstandig speelgoed, limonade of koekjes verkopen, of ze zijn zoet met de vele andere activiteiten in en rondom de vrijmarkten. 
Daarnaast kunt u Koningsdag ook aanrijpen om zelf wat overbodige huisraad te verkopen. 
Tot slot kunt u op de vrijmarkt niet alleen tweedehands shoppen, er zijn ook overal kraampjes waar u zich te goed kunt doen aan lekker eten en drinken. 
 

Koningsdag in de haven van Volendam

Ook op in de haven van Volendam is het op Koningsdag een groot oranje feest. Duizenden mensen komen dan genieten van een hapje of een drankje bij de verschillende restaurants die de haven van Volendam rijk is. 
 
Om deze reden kunt u op Koningsdag ook bij restaurant en wijnbar Old Dutch en It’s Wine terecht, bij ons kunt u deelnemen op het terras en lekker genieten van de dag. 

 

Naar overzicht