Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Ontdek Volendam met de Volendam Cultuurpas!

Plant u een tripje naar Volendam, dan komt u ongetwijfeld om in de mogelijkheden van verschillende activiteiten. Met de Cultuurpas bent u daar in één keer vanaf en ontdekt u ook nog eens de culturele hoogtepunten van Volendam. Voor €9,- per persoon bezoekt u vier verschillende highlights!

 

Het Volendams Museum

Tijdens een bezoek aan Het Volendams Museum kunt u verschillende, uitgebreide exposities bewonderen. Onder andere de Volendamse klederdracht en verschillende authentieke interieurs van oude winkels, huizen en boten. Ook heeft u toegang tot het Sigarenbandjeshuis waar mozaïeken en decoraties van 11 miljoen sigarenbandjes zijn te zien!

 

Visafslag Volendam

De Visafslag is een van de opvallendste gebouwen aan de Haven van Volendam. Het stamt uit 1934 en is grotendeels van hout. De Visafslag is gebouwd in opdracht van de Coöperatieve Afslagvereniging G.A. St. Vincentius en is een bekend herkenningspunt voor de bezoekers en bewoners van Volendam. In de jaren 90 verloor het gebouw de meeste functie maar nu wordt o.a. gebruikt als huisvesting van de havenmeester.

 

Het Palingsound Museum

Volendam staat onder andere bekend als muzikaal dorp. 100 jaar aan Volendammer muziekontwikkeling in beelden, informatie en gouden platen zijn te bewonderen in Het Palingsoundmuseum. Je wordt meegenomen op een zoektocht naar de oorsprong van de Palingsound langs muzikale families, bands, zangers en zangeressen en natuurlijk de karakteristieke sound.

 

Uniek Volendam

In het sfeervolle stadion van FC Volendam is de inloopdocumentaire Uniek Volendam te vinden. Jan Smit neemt u mee op pad door Volendam en spreekt met bekende Volendammers over de Volendamse cultuur. Dit wordt ondersteund door prachtige beelden, bekende muziek en persoonlijke verhalen. Ontdek de Volendammer cultuur tijdens deze interactieve beleving.

 

Kaarten voor de Volendam Cultuurpas zijn onder andere verkrijgbaar bij de deelnemende bezienswaardigheden en VVV Volendam.

 

Naar overzicht