Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Seizoengroente: asperges

Het witte goud, zo wordt deze groente ook weleens genoemd. Asperges zijn maar kort in het seizoen en veel mensen smullen er van. Er bestaan witte, groene en zelfs paarse asperges. Maar vooral de witte asperges worden vaak op tafel gezet.

Asperges klaar maken

De klassieke manier om asperges te serveren is met ham, ei en een hollandaisesaus. Maar er bestaan nog veel meer varianten. Wat dacht je van asperges met zalm of scholfilet. De groente past daarnaast ook goed in pasta’s, hartige taarten of salades.

Voordat asperges worden gekookt, moeten ze worden geschild. Je kunt de asperges het beste eerst even in koud water laten weken. Pak de groenten tijdens het schillen beet bij de kop, zodat de stengels niet breken. Dikke asperges kun je het beste twee keer rondom schillen met een dunschiller, zodat er geen stugge draden meer over de asperges lopen.

Asperges kun je bakken, wokken, grillen en zelfs frituren. Maar de meest voorkomende manier is koken. Er bestaan speciale aspergepannen waarin de groente wordt gekookt. In deze pan kunnen de asperges rechtop staan, zodat ze niet breken. De tijd die ze nodig hebben om gaar te worden hangt af van de dikte van de stengels. De kooktijd ligt tussen de 10 en 20 minuten.

Asperges bij Le Pompadour

Bij restaurant Le Pompadour kunt u genieten van diverse lekkere gerechten met asperges. Deze maand staan de onder andere de volgende gerechten met het witte goud op het menu:

Gebonden aspergesoep
afgemaakt met een liaison en bieslook
€ 7.75

Asperges en Ibericoham
vergezeld van coquilles en een bearnaisesaus
€16.75

Een combinatie van
Ibericoham, Noorse gerookte zalm en asperges
met een bearnaisesaus
€ 16.75

Bekijk hier alle gerechten, of klik hier om direct te reserveren.

Naar overzicht