Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Volendams spektakel: de Pieperrace

Op zaterdag 6 en zondag 7 april 2019 is het zo ver! Op deze data organiseert Stichting Pieperrace Volendam de 35ste editie van de Pieperrace. Dit jaarlijkse evenement staat voor het begin van het vaarseizoen. De Pieperrace is typerend voor het gastvrije Volendam en wordt gehouden op het zuidelijke deel van het IJsselmeer, voor de kust van Volendam.

Wat is de Pieperrace

Tijdens de periode van 1943 – 1945 werden grote Volendamse botters gebruikt voor het vervoer van aardappelen (piepers) vanuit Friesland naar o.a. Amsterdamse ziekenhuizen. Daar vindt de Pieperrace zijn oorsprong. De start en finish van de race zullen plaatsvinden in de Volendamse haven. Net als voorgaande jaren wordt de stand bijgehouden op een scorebord in de haven, zo kunnen de toeschouwers meeleven vanaf het vaste land.

Het nut van de Pieperrace

Met deze race willen de organisatoren aantonen dat het IJsselmeer een zeer nuttige functie heeft. Het IJsselmeer wordt vooral voordelig gezien voor de visserij, het milieu en als drinkwater-bekken. Door middel van de Pieperrace willen ze laten zien dat het IJsselmeer ook kan dienen voor recreatie.

Overnachting tijdens het weekend van de Pieperrace

Bent u van plan om mee te doen met de Pieperrace of wilt u de race vanaf het vaste land bewonderen? Dan kunt u bij hotel Old Dutch overnachten. U kunt uw reservering plaatsen op onze website of bel naar 0299 – 39 98 99.

Naar overzicht