Omgeving Volendam; ontdek Broek in Waterland

Het pittoreske dorp Broek in Waterland

Broek in Waterland is omringd door water en weilanden. Onder de rook van Amsterdam vindt u dit pittoreske dorp. Het voelt alsof u een ansichtkaart in wandelt als u de mooie houten vrijstaande huizen, smalle straatjes, de kerk en ophaalbrug ziet. In het dorp vindt u meer dan 80 monumenten uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Veel rijke welvarende handelaren hadden hier een woning en lieten hier de mooiste huizen bouwen. Proef de sfeer tijdens een rondwandeling langs de monumentale panden. U kunt niet alleen door het dorp wandelen, maar ook kiezen voor een langere wandeling van 6 tot en met 10 kilometer. Kies bijvoorbeeld voor de laarzenpadroute, badkuiproute of trambaanroute.

Fluisterboot varen in Broek in Waterland

Bekijk het dorp eens van een andere kant en ruil de benenwagen in voor een fluisterboot. Vanaf het water beleeft u Broek in Waterland op een hele andere manier. U kunt het dorp binnenvaren in een fluisterboot. U start met een tocht door te polders en vaart vervolgens het Havenrak op. Vanaf daar vaart u langs diverse prachtige pastelkleurige huizen en panden.

Leuk om te doen in Broek in Waterland

Naast varen of kanoën door de wateren van Broek in Waterland valt er nog meer te beleven. Ga lekker pannenkoeken eten, maak een fietstocht van Volendam naar Broek in Waterland of bezoek museum Broekerveiling. Dit museum is niet alleen leuk voor volwassenen, maar ook voor kinderen is er genoeg te beleven.

Boek uw overnachting in Volendam

Kunt u niet wachten om Volendam en haar prachtige omgeving te verkennen? Wacht dan niet langer en boek vandaag nog uw overnachting bij hotel Old Dutch. Wij zijn gevestigd aan de dijk in Volendam, waardoor u op een centrale plek verblijft en vanuit daar gemakkelijk de omgeving kunt ontdekken. Tot snel bij hotel Old Dutch!