Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Feesten in Volendam

V9I54PFT7O.jpg

In Volendam bent u op de goede plek om een gezellig avondje uit te gaan. Op de geroemde dijk van Volendam zijn veel leuke cafeetjes en cocktailbarretjes te vinden, sommige zelfs gecombineerd met karaoke. Ook heeft Volendam een club- en buurthuis waar allerlei verschillende activiteiten kunnen worden georganiseerd. Een aantal bekende kroegen van Volendam zijn:

  •          ’t Gat van Nederland
  •          Café de Dijk
  •          Cocktailbar & Drinks

Natuurlijk kunt u uw gezellig avondje uit beginnen met een etentje bij Le Pompadour. Om vervolgnes lekker na te borrelen bij It’s Wine. Na het uitgaan bent u welkom om de avond af te sluiten in Hotel Old Dutch.

Volendammer Kermis

Naast deze leuke uitgaansgelegenheden is de kermis het beroemdste feest van Volendam. De kermis vindt altijd in het eerste weekend van september plaats. Bijna alle Volendammers leggen wekelijks wat geld aan de kant, om genoeg geld te kunnen besteden tijdens de kermis. De kermisattracties staan in het centrum van Volendam, maar op de dijk wordt het meest gefeest. De kermis is voor de meeste Volendammers een jaarlijkse traditie waarin er veel wordt gefeest.

Volendammer Weekend

Een andere traditie is het Volendammer Weekend. Dit weekend wordt ieder jaar in juni georganiseerd. Tijdens deze traditie staat het hele weekend in het teken van de geschiedenis van Volendam. Zo wordt er originele klederdracht gedragen en worden er oude ambachten getoond, zoals palingroken. Verder treden er in de kroegen van Volendam lokale bands op.

 

Naar overzicht
V9I54PFT7O.jpg