Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Fietsen in en rondom Volendam

Vanuit Volendam zijn er talloze mogelijke fietsroutes aanwezig. De ene wat langer dan de andere, maar voor ieder is er een route die bij hem/haar past. Zo is er bijvoorbeeld een fietsroute door Marken en omgeving. Tijdens deze fietstocht zult u door het vlakke en open landschap fietsen met allerlei Oudhollandse taferelen die op uw pad komen. U fietst door Ilpendam en door Landsmeer langs het mooie dorpje Broek op Waterland. Hier bevindt zich een theehuisje in de haven waar Napoleon in de 19e eeuw een  bezoek gebracht heeft.

Na Broek op Waterland fietst u door Monnickendam naar Marken en vanaf daar weer terug naar Volendam. Deze route is 57 kilometer lang vol met bloemrijke weilanden, hoge bruggetjes, kauwende koeien en karakteristieke dorpen met prachtige huizen.

Is deze route van 57 kilometer net even iets teveel voor u, dan zijn er nog genoeg andere routes met minder grote afstanden aanwezig. Zo is er bijvoorbeeld het Purmerbos waar in alle rust gefietst kan worden en waar u van de natuur kunt genieten.

Fietsen huren en stallen

Bij Hotel Old Dutch kunt u overigens fietsen huren en stallen, wat erg handig kan zijn wanneer u van plan bent meerdere dagen  te blijven in Volendam. Voor deze mensen bieden wij ook een 4-daags fietsarrangement aan. In dit arrangement zitten drie overnachtingen in een comfort kamer met ontbijt. Op de dag van aankomst ontvangt u een heerlijk 3-gangen menu in ons restaurant Le Pompadour. U krijgt een fiets met versnellingen voor drie dagen. U kunt ook een e-bike krijgen, tevens komt hier een toeslag van € 10 per persoon per dag bij. Bij dit arrangement ontvangt u diverse fietsroutes die u kunt volgen.

Ook wanneer u niet kiest voor dit arrangement bent u uiteraard meer dan welkom om na uw fietstocht een hapje te eten of een drankje te doen bij ons restaurant Le Pompadour. Reserveer hier een tafel bij restaurant Le Pompadour.

Naar overzicht