Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Kermis Volendam 2019

Het is weer zover! Van 6 t/m 9 september is het weer kermis in Volendam! Van leuke attracties tot geweldige optredens, het is er allemaal. Wilt u weten wat er allemaal te doen is met kermis Volendam? Lees dan verder!

Openingstijden

Van vrijdag t/m zondag is de kermis geopend van 14.00 uur tot 02.00 en op maandag van 12.00-24.00 uur. De attracties staan door heel Volendam; zo staan de attracties in het oude centrum van Volendam op het Amvo-terrein, de Zeestraat, Europaplein, C.J. Conijnstraat en de Jozefstraat. Er is klein en groot vermaak. Zo is er voor iedereen iets leuks om te doen. Ook voor de mensen die wat minder van de kermis houden is er op maandag vanaf 10.00 uur een markt op de Edammerweg.

Kermis vieren

Natuurlijk hoort er bij de kermis ook een gezellig feestje. In veel cafés zijn optredens of evenementen georganiseerd. Bij sommige feesten is de entree zelfs gratis.

Prikkelarme kermis

Op zaterdag- en zondagmiddag tussen 12.00 uur en 2.00 uur is de kermis prikkelarm. Prikkelarm houdt in dat dat tijdens de kermis de muziek en de felle kleurenlichten uit zijn. Er zijn geen felle flitsen en de attracties draaien minder snel als dat mogelijk is. Deze prikkelarme middagen maken het voor mensen met autisme, ADHD, epilepsie of hoog gevoeligheid mogelijk om ook gezellig naar de kermis te kunnen.  

De geschiedenis van de kermis in Volendam

Het staat vast dat er in 1780 al sprake was van kermis. Er werd zelfs een tijd lang 3 keer per jaar kermis gehouden. In 1879 is dit terug gebracht naar één kermis per jaar. Op veel bewaarde schilderijen en foto’s is te zien dat er attracties waren in het dorp en dat er toen al veel mensen heen gingen. Door de jaren heen heeft de kermis zich wel verplaatst in Volendam.

Zelf naar de kermis in Volendam gaan

Wilt u zelf ook de gezelligste kermis van Nederland mee maken maar woont u niet in de buurt van Volendam? Of wilt u gewoon een leuk uitje? Dan kunt u overnachten bij Hotel Old Dutch. Al onze kamers kenmerken zich door luxe en comfort en zorgen voor een prettig en ontspannen verblijf. U loopt zo van de kermis af ons hotel in! Meer informatie of reserveren? Neem dan contact met ons op!

Naar overzicht