Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Lentestamppotje

194.jpg

Het is weer lente! Tijd voor een lekker gerecht met lentegroenten die makkelijk te maken is. Dit is een stamppotje van ui, tuinbonen en veldsla en het kost je maar 20 tot 30 minuten om te maken!

Bereidingstijd:      20-30 minuten
Aantal personen:  4

Wat gaat er in

  • 1250 gram licht kruimige aardappelen
  • 50 gram boter
  • 1 gesnipperde ui
  • 300 gram tuinbonen
  • 1 theelepel gedroogde tijm 
  • 250 gram ham, in brede repen gesneden 
  • 150 ml warme melk
  • 75 gram veldsla

 

Bereidingswijze

  • Schil eerst de aardappelen en snijd deze in stukken. Kook ze met weinig water en wat zout in 20 minuten gaar.
  • Zodra de aardappelen op staan smelt je 25 gram boter in de pan. Voeg de ui, tuinbonen en de tijm toe en breng op smaak met zout en peper. Smoor de tuinbonen met het deksel op de pan in 10 minuten gaar.
  • Verhit de rest rest van de boter in een koekenpan en bak de repen ham in 5 minuten krokant.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg melk toe tot het een smeuïge puree wordt. Meng dan het mengsel van ui, tuinbonen en tijm door de puree. Schep daarna de veldsla er beetje bij beetje door.
  • Voeg nog zout en peper toe tot het mengsel goed op smaak is.Serveer de stamppot in diepe borden en garneer deze met de gebakken ham.

Eet smakelijk!!

Naar overzicht
194.jpg