Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Natuuractiviteiten rondom Volendam

Volendam is één van de meest bekende plaatsen voor toeristen. Ook voor toeristen uit eigen land blijft Volendam een leuke plek voor een dagje uit. Bent u op zoek naar een leuke zomerse activiteit voor kinderen in de buurt van Volendam? Maar heeft de meest toeristische activiteiten al gedaan? Wij zetten een aantal leuke natuuractiviteiten voor kinderen van 6 t/m 12 jaar oud op een rij!

Zondag 23 juli: Afrikaanse luchtacrobaten in Schardam

Op deze dag leren kinderen van alles over de zwaluw. Deze vogel wordt ook wel de luchtacrobaat genoemd, vanwege zijn bijzondere bewegingen in de lucht. Uw kind komt meer te weten over verschillende zwaluwen, zoals: de huiszwaluw, de boerenzwaluw en de gierzwaluw. Start: 10u. Duur: 2 tot 3 uur.

Zondag 30 juli: Waterdiertjessafari in de Suyderbraeck in Scharwoude

In een klein natuurgebied in Scharwoude, Noord-Holland gaan de kinderen op zoek naar kleine waterdiertjes. Ze doorzoeken sloten en poeltjes om salamanders, roofkevers, larven, kokerjuffers en vlokkreeftjes te ontdekken. Over alle diertjes die gevangen worden, is vervolgens een leuk of interessant verhaal te vertellen over de manier van leven en hoe ze eten en ademhalen. Start: 10u. Duur: 2/3 uur.

Zondag 6 augustus: Evolutie-marathon bij de Breek in Ethersheim

Tijdens deze activiteit leren kinderen alles over het leven op aarde in de laatste 600 miljoen jaar. Lopend langs een waslijn vol informatie over iedere tijdsperiode krijgen de kinderen een beeld van het verschijnen en verdwijnen van bepaalde diersoorten. Ook kunnen kinderen zelf fossielen namaken van klei en gips. Start: 10u. Duur: 2/3 uur.

Zondag 20 augustus: De Watertovenaar bij de Breek in Ethersheim

Elke dag maken we gebruik van water. We wassen ons met water, drinken water en het regent water. Maar wist u dat u ook trucjes kan doen met water? Tijdens deze activiteit leert uw kind om te toveren met water! Start: 10u. Duur: 2/3 uur.

Overnachten in Volendam

Is een dagje Volendam te kort? Blijf dan overnachten in Hotel Old Dutch. Al onze kamers kenmerken zich door luxe en comfort en zorgen voor een prettig en ontspannen verblijf. Alle kamers hebben uitzicht over het IJsselmeer of over Volendam. Meer informatie? Neem dan contact met ons op!

Naar overzicht