Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Recept: Butter en eek

Typisch Volendamse vissaus

butter-1193371_1920.jpg

Tijdsduur: 10 minuten


Ingrediënten

  • Half pakje roomboter
  • Zwarte peper
  • ½ glas witte azijn
  • ½ glas water
  • Zout naar smaak


Bereidingswijze butter en eek

Butter en eek staat voor boter en azijn. Het is een typisch Volendamse saus, die vaak bij vis wordt geserveerd. Hoe maakt u thuis butter en eek?

  1. Laat de boter smelten in een steelpannetje.
  2. Strooi een flinke laag zwarte peper over de boter heen.
  3. Voeg azijn, water en wat zout toe. Blijf constant roeren.
  4. Haal de saus van het vuur af voordat het gaat koken! Als de saus kookt, gaat het schiften.
  5. Serveer de saus bij een heerlijke verse vis, eetsmakelijk!


Tip: wil de saus niet binden? Gebruik dan wat kookvocht van aardappels of voeg wat maïzena toe.


Waar serveer je butter en eek bij?
Butter en eek is heerlijk bij vis, bijvoorbeeld bij gestoofde paling.

Wilt u zelf de butter en eek saus in Volendam komen proeven? U kunt in restaurant Le Pompadour genieten van heerlijke gerechten met deze saus. Direct reserveren doet u hier of telefonisch via 0299 399 888.

Naar overzicht
butter-1193371_1920.jpg