Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Recept: Gestoofde kabeljauwfilet uit de oven

Genieten van heerlijke verse vis!

kabeljauw.jpg

** Tijdsduur: 35 – 45 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 grote filet (± 600 gram) kabeljauwfilet
  • 1 eetlepel sinaasappelrasp
  • 1 eetlepel tijmblaadjes (vers)
  • 2 theelepels komijn 
  • 2 tenen knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 12 trostomaten (klein)
  • Chilipeper, naar smaak
  • Zout

 

Bereidingswijze gestoofde kabeljauwfilet uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Doe de geperste knoflook, komijn, sinaasappelrasp en tijm door de olijfolie en meng dit goed door elkaar
  3. Voeg, naar smaak, chilipeper toe
  4. Bestrooi de vis met zout, bestrijk de kabeljauwfilet hierna met een laag van het oliemengsel en leg hem in een lage ovenschaal
  5. Leg de kleine tomaten rondom de kabeljauwfilet in de ovenschaal, met de bolle kant omhoog en kruis deze
  6. Verdeel de rest van het oliemengsel over de vis en tomaatjes
  7. Gaar de kabeljauw in ongeveer 30 minuten op 180 graden in de oven
  8. Klaar. Smullen maar, eet smakelijk!

 

Bijgerecht kabeljauwfilet uit de oven

De kabeljauwfilet smaakt heerlijk met kruimig gekookte aardappels (of aardappelpuree) en prei.

Naar overzicht
kabeljauw.jpg