Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Sinterklaasviering in Volendam

Het is alweer zover! Sinterklaas is in Nederland! In Volendam zijn er meerdere momenten waarop u en uw kinderen Sint en Piet kunnen ontmoeten. 

Sinterklaasintocht

Sinterklaas wordt zondag 17 november 2019 om 14.00 uur verwacht. De ontscheping is op de Schepenmakersdijk en in een open rijtuig vervolgt hij zijn tocht door de straten van Edam naar het voormalige stadhuis, waar Sinterklaas met zijn pieten feestelijk wordt ontvangen door de burgemeester en een drukbezet Damplein met kinderen.

Wij gaan er natuurlijk vanuit dat er ook dit jaar in Volendam geen stoute kinderen zijn en dat ze allemaal lekker snoepgoed en cadeautjes krijgen. Wist u trouwens dat Sinterklaas voor het eerst in 14 november 1970 in het prachtige dorp Volendam kwam? Een lange tijd geleden dus al maar ook toen werden de sint en pieten feestelijk ontvangen door veel lieve kinderen en hun ouders. Sinterklaas en zijn pieten zullen er ook dit jaar weer alles aan doen om er een groot feest van te maken maar jullie moeten daar natuurlijk bij helpen! Ga verkleed als hulppiet of hulpsinterklaas en dan maken we er samen een groot feest van!

Sinterklaasshow

Ook na de optocht is er nog volop aandacht voor Sinterklaas. Zo worden er op 24 november drie sinterklaasshows georganiseerd in Sporthal Opperdam te Volendam. Deze shows zijn al jaren een groot succes. Ook dit jaar kunt u een mooie show verwachten vol verrassingen. Show 1: 10:30u Show 2: 13:00u Show 3: 15:30u

Opwarmen na de optocht

Wilt u de dag van de optocht of sinterklaasshow goed afsluiten? Dan kunt u bij restaurant Le Pompadour terecht om lekker iets te eten en na te praten over de geweldige dag. Reserveer alvast bij ons zodat u verzekerd bent van een tafel! U kunt telefonisch reserveren via 0299 – 39 98 88.

Naar overzicht