Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Snert als winterlunch of als hoofdgerecht!

Het is weer koud buiten en het is eindelijk weer tijd voor lekkere stoofpotjes, hutspot en de snert mag op tafel worden gezet. Heerlijk als winterlunch met vloerbrood of gewoon als hoofdgerecht. De pakjes met poeder om de soep mee aan te maken laten we allang staan. Een stevige, winterse erwtensoep maakt u uiteraard zelf!

Wat heeft u nodig? (6 personen)

Een tip is om de ingrediënten op de markt te halen, zo heeft u lokale en verse producten voor een leuke prijs.

  • 3 liter water
  • 2 kip bouillonblokjes
  • 500 gram schouderkarbonades
  • 2 speklappen
  • 500 gram spliterwten
  • 2 kruimige aardappels
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 preien
  • 1 winterwortel
  • 2 bosjes selderij
  • 1 knolselderij
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode ui
  • versgemalen peper (echt een must)
  • snufje zout
  • 2 rookworsten

Tijd om zelf snert te maken

Het geheim van een stevige snert is dat de soep een dag van tevoren wordt klaar gemaakt.

Stap 1: Kook 3 liter water met de kip bouillonblokjes en spliterwten in een grote pan.

Stap 2: Snijd de schouderkarbonades en de speklappen in blokjes en doe ze in de pan, ondertussen kunt u de soep aan de kook brengen.

Stap 3: Snijd de groentes, aardappels en kruiden in stukjes en voeg ze toe aan de soep. Laat het geheel dan ongeveer 45 minuten door pruttelen op een lage stand. Voeg als laatste de twee laurierblaadjes toe. Vergeet niet om te roeren!

Stap 4: Laat de snert een poosje staan. Als u het liefste een stevige snert wilt kunt u de soep het beste een dag van tevoren maken en de soep de volgende dag weer opwarmen. Vergeet niet om de laurierblaadjes uit de pan te halen. Nu kunt u de rookworst in stukjes snijden en toevoegen aan de soep. Vervolgens kunt u de snert op smaak brengen met zout en peper.

Heerlijke zelfgemaakte snert om mee door te warmen tijdens de koude dagen. Eetsmakelijk!

Naar overzicht