Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Tips voor uitjes in Volendam

Volendam barst van de leuke uitjes en activiteiten. Wij hebben een aantal van de leukste uitjes voor u op een rijtje gezet.

Zeilen op het IJsselmeer

De Volendam Marken Express vaart 12 maanden in het jaar een veerdienst tussen de mooie havenstadjes Volendam en Marken. Ideaal voor een teamuitje, reünie, jubileums, klassenuitjes etc.. De boottocht van Volendam naar Marken is een ervaring die u mee moet hebben gemaakt. Waan uzelf in het verleden, toen het IJsselmeer nog de Zuiderzee was en deze vissersdorpen nog visten in eigen wateren. Op de boten zijn een bar en zonneterras aanwezig. Er is ook voldoende beschutting aanwezig zodat u uit de zon kunt zitten en zorgeloos kunt genieten van de boottocht. De vloot bestaat uit zes schepen, met nagenoeg onbeperkte vervoerscapaciteit.

Koningsdag

Op 27 april vieren we koningsdag door heel Nederland en koningsdag in Volendam moet u hebben meegemaakt. Op het handbalterrein van HV KRAS/Volendam is een rommelmarkt en in sporthal De Opperdam staat een springkussen voor de kinderen. Op de rommelmarkt staan verschillende kramen allerlei leuken spullen die tweedehands worden verkocht. Het geld dat op de rommelmarkt verdient wordt komt ten goede van de jeugdafdeling van handbalvereniging KRAS/Volendam.

Palingsoundtour

Een gids gekleed in Volendammer klederdracht ontvangt u met koffie of thee en gebak in een café aan de haven. Samen met de gids loopt u vervolgens door de Oude Kom van Volendam. De gids begeleidt u naar het Palingsoundmuseum. Vervolgens gaat u lunchen in palingrokerij Smit Bokkum. U krijgt een heerlijk broodje paling of broodje garnalen en wat te drinken.

Cheese Factory Volendam

In de fabriek van Cheese factory Volendam maakt u kennis met het gehele proces van deze heerlijke Volendamse kaas. Van dichtbij ziet u welke stappen er allemaal nodig zijn om tot één van de lekkerste producten van Nederland te komen. Het belangrijkste recept voor de kaas is natuurlijk de melk van de Hollandse koe. Specialisten in het maken van kaas zullen u rondleiden door de fabriek en vragen beantwoorden en uitleg geven over de verschillende machines. Na de rondleiding weet u alles over het produceren van kaas en bent u een echte kaaskenner.

Meer weten?

Wilt u meer weten over alle Volendamse uitjes en bezienswaardigheden of bent u op zoek naar een goed hotel of restaurant aan de Volendamse haven? Neem dan contact met ons op door gebruik te maken van de reserveeroptie op deze website of door te bellen naar 0229 399 888.

Naar overzicht