Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Valentijnsrecept

No-bake chocolade ganache taart met koekjesbodem

chocoladetaart-met-aardbeien_b.jpg

Het is weer Valentijn! Tijd om lekker samen te genieten van iets lekkers bij de koffie of thee. Wij geven je een heerlijk Valentijnsrecept van een snelle no-bake taart met een bodem van Bastogne en chocolade ganache vulling.

Bereidingstijd:      40 minuten + 3 uur wachten
Aantal personen:  8 tot 10

Wat gaat er in

  • 250 gram Bastognekoeken (je kunt ook voor jouw favoriete koekje kiezen)
  • 100 gr gesmolten boter
  • 200 gr melkchocolade
  • 100 gr pure chocolade
  • 200 ml slagroom
  • Paar aardbeien
  • 1 eetlepel pistachenootjes (grof gehakt)

Wat heb je verder nog nodig

  • Keukenmachine
  • Bakvorm (liefst met uitneembare bodem)
  • Bakpapier bij een vaste bakvorm
  • Steelpannetje
  • Spatel

Wat moet je doen

Om de taart straks makkelijk uit de bakvorm te halen kun je het beste een bakvorm gebruiken met uitneembare bodem. Heb je deze niet, gebruik dan wat bakpapier zodat de taart er makkelijk uitgetild kan worden.

Bodem
Begin eerst met de bodem. Maal de Bastognekoeken helemaal fijn in de keukenmachine en voeg de gesmolten boter er aan toe. Roer dit goed door elkaar tot je een structuur krijgt dat lijkt op dat van nat zand. Verdeel dit vervolgens over de bodem van de ingevette of met bakpapier beklede bakvorm. Druk het mengsel stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zorg ervoor dat ook de randen zijn bedekt met het mengsel. Als je het mengsel goed over de bakvorm hebt verdeeld, zet je de bakvorm in de koelkast.

Vulling
Tijd voor de volgende stap: de vulling. Giet de slagroom in een steelpannetje en warm deze langzaam op. Breek vervolgens de chocolade in stukken en doe deze in een kom. Als de slagroom op temperatuur is giet je dit over de chocola en roer je dit met een spatel door tot de chocolade helemaal is gesmolten. Nu heb je je chocolade ganache.

Garneren
Giet de chocolade ganache over de koekjesbodem en snijd vervolgens de aardbeien door de helft. Hak de pistachenootjes in grove stukjes. Garneer de taart met de aardbeien en strooi de pistachekruimels er overheen. Laat de taart minimaal 3 uur in de koelkast opstijven. Als je taart voldoende is opgesteven kun je de taart voorzichtig uit de vorm halen. De taart is maximaal 3 dagen in de koelkast houdbaar.

Laatste en meest belangrijke stap!
Verras je geliefde met je zelfgemaakte chocolade ganache taart. Succes gegarandeerd! Wij wensen je een fijne Valentijnsdag!

 

 

Naar overzicht
chocoladetaart-met-aardbeien_b.jpg