Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Volendammerdag op 30 juni

Volendam is altijd een leuke bestemming voor een dagje weg, maar met Volendammerdag is het helemaal een aanrader. Op deze jaarlijkse feestdag wordt alles uit de kast gehaald om een echt Volendams feest neer te zetten.

Terug in de tijd

Waar u ook kijkt, zal u omringd worden door mensen in traditionele klederdracht. Zo herleeft iedereen de oude cultuur samen. Jong en oud zullen zich uitstekend vermaken op en rondom de haven in het centrum van Volendam. Naast muziek en rondvaarten over het markermeer, kunt u allerlei soorten workshops doen. Ook kunt u kijken naar muzikale optredens en dansgroepen. Komt u de geschiedenis ook herbeleven op de Volendammerdag in Volendam?

Programma

09.30Het Volendams Opera Koor + soliste samen met het St. Caecileakoor in de Vincentiuskerk.

11.00Fanfarekorps Wilhelmina staat bij de Vincentiuskerk en loopt dan spelend als de kerk uit gaat via Doolhof de dijk op en dan langs de haven. Daarna spelen ze verder naar PX. In PX is er een receptie vanaf 12.00 uur i.v.m. 100-jarig bestaan van het fanfarekorps.

11.30Streetdance Inge Leeflang aan de haven.

12.00Mauritius geeft een demonstratie aan de haven.

12.30Volendams Operakoor met soliste Amanda Key op een podium boot in de haven. Deze is gelegen ter hoogte van haven 142

13.00Tambourcorps Volendam om en rond de Visafslag.
Aansluitend veiling haringvaatje in de Visafslag.

14.00Het Volendams Vocaal Ensemble + pianist podiumboot.

15.00De Zangertjes van Volendam + pianist podium boot.

Overige:

De Blaoskaffers uit Made lopen van 12.00-16.00 uur over de Dijk van het noord tot en met zuideinde. Clown Peppino zal zijn kunsten op verschillende locaties vertonen. Klederdrachtgroep is aanwezig in de Visafslag. De bruine vloot houden de Zuiderzeecultuur met de VD54, VD17, VD84, VD172, VD241 hoog. Meevaren met een kwak tegen een klein bedrag is mogelijk die dag. Ook zijn er palingrokers tijdens deze editie aanwezig.

Wilt u meer weten over Volendam of wilt u zelf Volendam beleven? Bij ons kunt overnachten aan de dijk. Klik hier voor meer informatie over ons hotel of klik hier om direct te boeken.

Naar overzicht