Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Zomer in Volendam

In Volendam is altijd wel wat te beleven, vooral in de zomer is er genoeg te doen. Wij zetten een aantal leuke activiteiten voor u op een rijtje.

Wekelijkse Wandelingen

Elke woensdag, vrijdag en zaterdag om 14:00 is er een wandeling vanuit het VVV-kantoor in Volendam. Deze wandeling is met gids en zal ongeveer 1 uur duren. Tijdens de wandeling komt u langs enkele aandachtspunten in Volendam. De gids spreekt Nederlands en de kosten van de wandeling zijn 4 euro per persoon. Reserveren vooraf is verplicht en kan gebeuren bij VVV-kantoor Volendam.

Agenda zomer 2018

Pianowandeling Edam 27 mei 

Op 27 mei ’18 wordt de jaarlijkse Pianowandeling gehouden in de historische binnenstad van Edam.

Tijdens deze wandeling kunt u genieten van 100 verschillende muzikanten die optreden op wel 24 locaties. De optredens vinden plaats tussen 13:00 en 16:00 uur en om 16:30 begint het slotconcert in de grote kerk van Edam en deze zal eindigen 17:45.

Kaaspop Edam 2 juni

Op 2 juni ’18 wordt het jaarlijkse cultureel muziekfestival Kaaspop gevierd. Op diverse locaties in het centrum van Edam zullen artiesten optreden. Het programma is volledig gratis en is bedoeld voor jong en oud. Het programma begint om 11:00 en zal eindigen om 22:00

Volendammerdag 24 juni

Op 24 juni ’18 is het Volendammerdag in het dorp, het perfecte moment om Volendam echt te beleven. Het veelzijdige en uitgebreide programma biedt voor jong en oud veel vermaak en er zal voor ieder wat te doen zijn. Tijdens de Volendammerdag gaat Volendam weer terug in de tijd en worden de oude tradities en gewoontes uit de kast getrokken, zoals de kleurrijke klederdracht waar Volendam om bekend staat. Het programma staat vol met kunst, muziek en cultuur. De Volendammerdag is een echte aanbeveling voor de mensen die Volendam willen ontdekken.

Kaasmarkt Edam 4-11-18-25 juli en 1-8-15-22 augustus

Op verschillende data in de maand juli en augustus zal de Kaasmarkt in Edam worden gehouden. Edam staat natuurlijk bekend om zijn kaas en de traditionele Kaasmarkt. De Kaasmarkt zal op de echte traditionele wijze verlopen met de marktmeester, kaasdragers, kaaszetters en de kaashandelaren.

Zeezeilen op het wad 21-22 juli

In het weekend van 21/22 juli ’18 vindt er een zeiltocht plaats voor jong en oud. Voor volwassen is de prijs voor de zeiltocht € 70,- inclusief lunch en drinken, voor de kinderen is er een lager tarief. De zeiltocht vindt plaats tussen 7:30 en 15:00, de tochten zijn afhankelijk van het weer. Vooraf reserveren is verplicht en kan hier.  

Waterdag Edam 25 augustus

Op 25 augustus ’18 is de Waterdag in het historische centrum van Edam. In het centrum van Edam zal veel te beleven zijn zoals de Vrijmarkt en Koebootrace. Ook kun je sportief gaan beachvolleyballen. Kortom: een leuke, gezellige en sportieve dag in Edam.

Er valt deze zomer dus veel te beleven in en rondom Volendam. Wilt u graag wat dagen doorbrengen in Volendam? Dat kan bij Old Dutch. U kunt hier direct een overnachting boeken. Bel voor vragen naar 0299 39 98 88.

Naar overzicht