Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Zomerse activiteiten in Volendam

Volendam is deze zomer weer volop in beweging. Voor jong en oud is er van alles te beleven. Tijdens u tripje Volendam is er dan ook zeker van alles te doen! Wij hebben een aantal leuke zomerse activiteiten in Volendam voor u op een rijtje gezet.

12 juli Zomermarkt
Deze zomer kunt u weer terecht in Volendam voor de leuke en gezellige zomermarkt. Deze vindt plaats op 12 juli, 19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus en 23 augustus. Genoeg zomermarkt voor iedereen dus!

23 juli Zeezeilen
Op zaterdag 23 Juli vaart het zeilschip de Zuiderzee uit en u kunt daar aan boord zitten.
Heerlijk op het wad met de zon, de zee en het zoute water. De zeiltocht duurt van 10:00 tot 17:00 uur. 

25 juni: Volendammerdag

Tijdens de Volendammerdag gaat Volendam weer terug in de tijd. De bewoners zullen in originele Volendamse klederdracht gekleed zijn en op deze dag is de echte Volendamse cultuur dan ook goed te beleven. Er zal een veelzijdig programma zijn vol met muziek, kunst en sport.

27 juni: Dijk tot Damloop

Dinsdag 27 juni staat de 11e editie van de Dijk tot Dam loop op het programma. Er zijn verschillende afstanden te lopen en de start zal dan ook op verschillende plekken plaatsvinden. De 10 kilometer start vanuit het Marina Park te Volendam. De 5 kilometer begint bij Bar de Molen op de dijk in Volendam en de 1500 meter voor de kinderen zal op de kruising Hoogstraat/Voorhaven bij de Dam beginnen.

5 juli: Edammer kaasmarkt

Vanaf 5 juli gaat de Edammer kaasmarkt weer van start. Tot en met 23 augustus zal er iedere woensdag markt zijn. Ook zal er weer zomermarkt staan in het centrum van Volendam op 12 juli, 19 juli, 26 juli, 2 augustus, 9 augustus, 16 augustus en 23 augustus.

26 augustus: Traditionele Edamse Waterdag

Tijdens de traditionele Edamse Waterdag is jong en oud welkom op de vrijmarkt, bij de koebootrace en beachvolleybal.

31 augustus: Kermis Edam

Vanaf 31 start de jaarlijkse Edammerkermis. Dat belooft een paar dagen vol gezelligheid.

8 september: Kermis Volendam

Vanaf 8 september kan iedereen 4 dagen genieten van Volendammer kermis. Dit is één van de bekendste Nederlandse kermissen en staat vooral bekend om de Volendamse ouderwetse gezelligheid.

 

Naar overzicht