Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch
Hotel Old Dutch

Zonnige uitjes in Volendam

De zomer staat weer voor de deur! Ook dit jaar zijn er genoeg zomerse activiteiten in en rondom Volendam. Wij zetten de leukste uitjes en excursies in Volendam voor u op een rijtje:

30 mei: 3e Klaphek Festival 2019 Volendam

Op Hemelvaartsdag wordt voor de 11e keer het Klaphekfestival gehouden. De locatie voor het festival is het Boelenspark in Volendam. Het thema van dit jaar is de 90’s. Ook voor kinderen is er genoeg te doen, zo is er een uitgebreid spelletjesprogramma, zijn er springkussens en kun je geschminkt worden. Het festival gaat van start om 11:30u en eindigt rond 22u.

30 mei: Lentedag zeilen op schip ‘de Zuiderzee’

Is een festival niks voor u maar wilt u toch wat leuks doen met Hemelvaart? Kom aan boord van het 114 jaar oude zeilschip en vaar de zon tegemoet. De kosten voor deze zeiltocht zijn 59,50 per persoon, voor kinderen geldt een lager tarief.

2, 8 en 9 juni Fort Edam

Het Fort van Edam is tijdens deze dagen geopend voor publiek. Boek een tour door het fort onder leiding van een ervaren gids die het fort op zijn duimpje kent. Het is ook mogelijk om het fort op eigen gelegenheid te ontdekken.

10 juni Braderie Europlein Volendam

Op slechts enkele meters van de bekende Volendammer haven vindt u vele kraampjes met leuke marktgoederen. U kunt de pinkstermarkt bezoeken van 10u tot 17u.

21 juni Wijnwandeling Edam

Houdt u van wijn en van wandelen? Dan kunt u de Edammer Wijnwandeling niet missen. Tussen 19u en 22u vindt dit evenement plaats in de binnenstad van Edam.

30 juni Volendammerdag

Deze dag staat in het teken van de rijke Volendamse geschiedenis. Ga terug in de tijd en ervaar hoe men vroeger leefde: gekleed in de kleurrijke klederdracht geniet u van muziek, kunst- en sportactiviteiten. 

7 juli Zeilen met zeilschip ‘de Zuiderzee’

Zeil mee op een schip van 114 jaar oud! De zeiltocht begint om 10u en eindigt om 16u. Geniet van de zon, de zee en de wind door uw haren. De kosten voor deze zeiltocht zijn 59,50 per persoon, voor kinderen geldt een lager tarief.

Naar overzicht