6 leuke activiteiten en bezienswaardigheden in Volendam

Het prachtige dorp Volendam staat bekend als vissersdorp. Het sfeervolle dorp staat bomvol met karakteristieke huisjes en mooie gebouwen. Komt u naar Volendam dan raden we u aan om het te voet te verkennen. Zo kunt u zelf al wandelend de mooie huizen bekijken, over de dijk lopen en dwalen door Het Doolhof, een gezellig stukje van Volendam. Naast een wandeling door Volendam zijn er nog veel meer leuke activiteiten die u in Volendam kunt ondernemen. Wij zetten er een aantal op een rij!

Palingsoundmuseum

Wat is Volendam zonder palingsound? In het Palingsoundmuseum leert u alles over deze muziekstijl en de bijzondere kenmerken. Maak kennis met de artiesten van Volendam en de geschiedenis van de typische popmuziek.

Palingrokerij

Als u het vissersdorp bezoekt kunt u niet weg voordat u een heerlijk visje heeft geproefd. In palingrokerij Smit Bokkum krijgt u een rondleiding en ziet u hoe de paling wordt gerookt volgens de oude traditie. In het restaurant kunt u vervolgens de paling proeven.

Volendams museum

Leer meer over de rijke Volendamse geschiedenis in het Volendams museum. Hier ziet u de klederdracht, de authentieke inrichting van de Volendamse huizen en u kunt er kunst, schilderijen en scheepsmodellen bewonderen.

Wooden Shoe Factory

Heel veel Nederlandser wordt het niet: klompen. In de Wooden Shoe Factory vertellen ze u hoe klompen worden gemaakt en leert u meer over het schoeisel.

Experience Volendam

Traditie wordt gemixt met moderne technologie bij Experience Volendam. Hier vindt u onder andere een holografische weergave van een woonkamer uit 1916 en kunt u een scheepsreis maken in een virtual reality film.

Cheese Factory Volendam

Kaas hoort bij Nederland en dus ook bij het typisch Nederlandse dorp Volendam. U leert meer over het maken van kaas en de productiemethoden bij de Cheese Factory Volendam. Vergeet ook zeker niet om een lekker stuk kaas mee naar huis te nemen!

Wilt u overnachten in Volendam? Bij hotel Old Dutch overnacht u aan de dijk van Volendam. Vanaf deze centrale plek kunt u gemakkelijk het dorp verkennen. Klik hier om een kamer te reserveren.