Ontdek Volendam

prachtig mooi en rustig

Fietsvakantie Volendam

Noord-Holland heeft prachtige gebieden waar u doorheen kunt fietsen en leent zich dus uitstekend voor een fietsvakantie in Noord-Holland. Vanaf Hotel Old Dutch in Volendam kunt u met de fiets de omgeving verkennen. Wij hebben een fietsenstalling waar maar liefst 55 fietsen in passen. Daarnaast hebben we laadpalen voor e-bikes. U kunt dus met uw eigen fiets naar ons toekomen of een fiets bij ons huren. Klik verder om diverse fietsroutes te bekijken. 

Meer info

Musea in Volendam

Volendam kent diverse musea die u meer leren over de cultuur en historie van Volendam en Nederland. Een bezoek aan een museum kan tijdens uw verblijf in Volendam niet ontbreken. Leuke musea om te bezoeken zijn:

  • Cheese Factory Volendam
  • Volendams museum
  • Palingsoundmuseum
  • Experience Volendam
Meer info

Het Doolhof Volendam

Het oudste deel van het centrum van Volendam heet het Doolhof. Hier vindt u de typische oudhollandse huisjes en kun u de sfeer van Volendam goed proeven. Dit deel van Volendam dankt zijn naam aan het feit dat de huizen niet in een vast omlijnd patroon zijn geplaatst. Het lijkt alsof de huizen en andere bouwwerken nauwkeurig zijn neergezet. Hierdoor lijken de nauwe en gezellige straatjes op een doolhof!

Meer info

Van Volendam naar Marken

Vanaf Volendam vaart u snel en gemakkelijk naar schiereiland Marken. Dot voormalige eiland staat bol van de activiteiten, bezienswaardigheden en historie. Op Marken kunt u beleven hoe er in 1932 werd geleefd en leert u meer over de rijke historie van het schiereiland. Een bezoek aan Volendam is niet compleet zonder een bezoekje aan Marken!

Meer info

Leuk om te doen met kinderen

Volendam is ook voor kinderen een leuke plek om te ontdekken. Er valt genoeg te doen! Loop met het hele gezin over de dijk van Volendam en stap gelijk binnen bij een fotograaf om een foto te maken in klederdracht. Een leuke ervaring en mooie herinnering voor later. Pak vervolgens de boot naar Marken. Dit eiland barst van de leuke verhalen en alleen de boottocht er naar toe zal al een hele beleving zijn. Is het iets minder weer? Dan is het zwembad van Volendam de perfecte oplossing!

Meer info

De kerken van Volendam

Volendam kent drie kerken uit verschillende perioden en in verschillende stijlen. Dit maakt het de moeite waard om een rondje door Volendam te doen en alle kerken te bekijken. Deze drie kerken kunt u bezoeken:

  • Stolphoevekerk
  • Vincentiuskerk
  • Mariakerk
Meer info

Gezellige uitjes in Volendam

Er is genoeg te doen en beleven in Volendam. Met de gezellige dijk, sfeervolle straatjes en prachtige historie valt er veel te ontdekken. Kiest u voor een leuke rondleiding om zo heel Volendam te bekijken? Of struint u liever zelf over de dijk met uitzicht over het Markermeer? Wij hebben een aantal leuke uitjes op een rijtje gezet.

Meer info