8 leuke activiteiten in Volendam

In het beroemde Volendam is het hele jaar door van alles te doen! U kunt een kijkje nemen in de gezellige haven met prachtige schepen, een boottocht maken naar Marken of u laten fotograferen in klederdracht. Volendam is veelzijdig, maar wat is nou het leukst om te doen? Wij hebben de 8 leukste activiteiten voor u op een rijtje gezet.

Het Volendamse Museum

In het Volendamse Museum leert u meer over de historie van het beroemde Volendam. U ontdekt er waarom Volendam zo populair is.

Haring met uitjes eten

Natuurlijk moet u een visje eten in Volendam. Het hoeft niet perse haring te zijn, het kan natuurlijk ook een andere soort vis zijn. In Volendam vindt u de lekkerste kibbeling, paling en haring.

Foto in klederdracht

Een echt toeristisch hoogtepunt van een bezoek aan Volendam: op de foto gaan in klederdracht. U kunt Volendam niet verlaten zonder een leuke foto als aandenken aan uw bezoek.

Uniek Volendam

In het Kras stadion vindt u de ‘Experience Uniek Volendam’, met Jan Smit als virtuele gastheer. Met hem gaat u op interactieve tour door Volendam. Zo mag u proberen om ballen tegen te houden als u in het doel staat. Op deze bijzondere manier leert u meer over Volendam.

Met de boot naar Marken

Pak de boot en maak een heerlijk vaartochtje naar Marken, dit duurt ongeveer een half uur. Het is leuk om in Marken rond te lopen door de haven en de smalle straatjes.

Zwembad ‘De Waterdam’

Ga naar het subtropisch zwembad De Waterdam. Een prachtig zwembad met subtropisch gedeelte met stroomversnelling, glijbaan en bubbelbaden. Aan de andere kant liggen nog twee les- en wedstrijdbaden. Ook zijn er twee grote buitenbaden en twee kinderbaden.

De grote speeltuin ‘de Speelderij’

Gaat u met kinderen naar Volendam? Dan is het leuk om naar de Speelderij te gaan. Dit is een grote speeltuin. Hier kunnen kinderen tot 10 jaar lekker spelen op ruim 25 speeltoestellen.

De haven

Ga heerlijk lunchen of dineren aan de haven. Bij restaurant Le Pompadour kunt u kiezen uit diverse heerlijke gerechten. Daarnaast kijkt u vanaf het terras over de prachtige haven van Volendam uit!  

Klik hier voor meer informatie over Le Pompadour of bel naar 0299 39 98 88 om een tafeltje te reserveren.