Activiteiten voor een dagje Volendam

Een dagje naar Volendam is superleuk! Er is veel te doen en te beleven. U kunt een leuk museum bezoeken, een wandeling maken in de prachtige natuur van Volendam, een leuke fietsroute doen en dan de dag afsluiten met een lekker etentje. Om het wat makkelijker voor u te maken, hebben wij een aantal activiteiten voor u op een rijtje gezet. Lees mee!

Cheese Factory Volendam

Aan de wereldberoemde Volendamse dijk is dit kaasmuseum te vinden. In dit museum ontdekt u hoe kaas wordt, en vroeger werd, gemaakt. Naast al dat ontdekken en leren kunt u natuurlijk ook de heerlijke kaas proeven en uw favoriet mee nemen voor thuis.

Het Volendamse Museum

In dit museum leert u echt alles over Volendam. Het Volendams Museum laat de dorpsgeschiedenis zien door de eeuwen heen. Het museum beschikt over een unieke en uitgebreide collectie schilderijen, tekeningen, sculpturen, aardewerk en kunstfotografie uit de periode 1800 tot heden. Kinderen kunnen hier zelf knutselen met overgebleven sigarenbandjes. Dit museum is een grote tip voor een familiedag of schoolreisje.

Foto in Volendamse klederdracht

In de fotostudio van Foto de Boer kunt u in authentieke Volendamse klederdracht op de foto. De kinderen, met de familie, met uw vriendengroep, hier maak je een leuk souvenir die u doet denken aan Volendam.

High Wine

Bij ontvangst krijgt u een glas met heerlijk mousserende wijn. Hierna volgen drie lekkere wijnen met bijpassende smaakvolle delicatesse. Wilt u hier meer over weten? Lees hier meer.

Experience Volendam

Met behulp van een virtual reality bril beleeft u het verleden van Volendam. Er wordt van alles verteld over de traditionele kleding van Volendam, over hoe mensen leefden, woonden en werkten in die tijd. Er volgt een uitleg over het ontstaan van Volendam. Tenslotte neemt u plaats in de boot en kijkt u met een virtual reality bril rond in het Volendams verleden.

Fietsroute door Volendam

Ontdek Volendam en haar omgeving per fiets! U kunt routes volgen langs steden, dorpen en de prachtige natuur. Woont u niet vlakbij Volendam maar wilt u toch fietsen? Geen probleem u kunt op veel plekken fietsen huren.

Lunchen/dineren

Heeft u van al die activiteiten toch een beetje honger gekregen? Geen probleem! Bij Restaurant Le Pompadour kunt u heerlijk lunchen, borrelen of de dag afsluiten met een heerlijk diner. Wilt u weten wat wij op de kaart hebben staan? Bekijk dan onze menukaarten op de website!

Overnachten in Volendam

Heeft u zo genoten van Volendam dat u eigenlijk niet meer weg wilt? Dat snappen wij! Kom dan bij Hotel Old Dutch overnachten. Wij hebben heerlijke comfortabele kamers, waarbij u uitzicht heeft over het IJsselmeer of Volendam. Ons hotel bevindt zich in het hart van Volendam, direct aan de beroemde dijk. Zo loopt u ’s ochtends gelijk het prachtige dorp weer in. Reserveren kan via onze website of telefonisch via 0229 – 38 98 88.